2018. április 27., péntek
Zita

Belföld

A bikavér a legmenőbb!

Négymillió palack magyar bort értékesített tavaly külföldön a Lidl és további hétmillió palackot adott el itthon. Impozáns szám, amely jóval több, mint az egy évvel korábbi, 2014-ben ugyanis még 30 százalékkal kevesebb magyar termék kelt el az országon kívül a német diszkontlánc közvetítésével. A cég – mint a 3. Lidl Wine Expo Hungary március 3-i megnyitója előtt elhangzott – arra törekszik, hogy egyrészt minél több borvidék mutatkozhasson be termékeivel a polcain, másrészt hogy lehetőséghez jussanak a kézműves pincészetek is.

bor

Megvan egyébként a legsikeresebb magyar borfajták három dobogósa: a legtöbben egri bikavért vásároltak a Lidlben, majd két tokaji fajta, a hárslevelű és a furmint következik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem jött be a lilakáposztás fagyi

    Nem jött be a lilakáposztás fagyi

    Vészesen gyorsan közeledik a nyár, így a fagyizó emberek is kezdenek szaporodni Budapesten. Egyre több olyan helyet találhatunk a fővárosban, ahol a szokásos ízek mellett igazi különlegességeket is kipróbálhatunk.

  • Portik évekig rögzíthette Gyárfás szavait

    Portik évekig rögzíthette Gyárfás szavait

    Benyújtotta az ellene szóló gyanúsítás cáfolatát az ügyészségnek Ihász Sándor, volt főügyész, akit bűnpártolással gyanúsítanak a Fenyő-ügyben. Ugyanakkor a Heti Válasz szerint az ügyészségnél nem egyetlen felvétel, hanem számos hanganyag lehet, mert belügyi információik szerint Portik Tamás négy éven át rögzíthette beszélgetéseit Gyárfás Tamással.