EUR: 307,78 Ft
CHF: 282,05 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Belföld

A bikavér a legmenőbb!

Négymillió palack magyar bort értékesített tavaly külföldön a Lidl és további hétmillió palackot adott el itthon. Impozáns szám, amely jóval több, mint az egy évvel korábbi, 2014-ben ugyanis még 30 százalékkal kevesebb magyar termék kelt el az országon kívül a német diszkontlánc közvetítésével. A cég – mint a 3. Lidl Wine Expo Hungary március 3-i megnyitója előtt elhangzott – arra törekszik, hogy egyrészt minél több borvidék mutatkozhasson be termékeivel a polcain, másrészt hogy lehetőséghez jussanak a kézműves pincészetek is.

bor

Megvan egyébként a legsikeresebb magyar borfajták három dobogósa: a legtöbben egri bikavért vásároltak a Lidlben, majd két tokaji fajta, a hárslevelű és a furmint következik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Fekete-Győr András: provokációból jeles

  Fekete-Győr András: provokációból jeles

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt “sötét lovak” a Momentum Mozgalom – most már bejegyzett párt – ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • Szijjártó: Terroristát menteget az Európai Parlament

  Szijjártó: Terroristát menteget az Európai Parlament

  Nemzetközi szervezeteknél tiltakozik a magyar kormány, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament (EP) Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget – közölte tegnap Szijjártó Péter külügyminiszter.

 • Magyarország ellenzi az illegális migrációra vonatkozó jogi keretek fellazítását

  Magyarország ellenzi az illegális migrációra vonatkozó jogi keretek fellazítását

  Magyarország következetesesen ellenez minden olyan kísérletet, amely megpróbálja fellazítani a létező jogi kereteket, különösen az illegális migráció tekintetében, és ellene van minden olyan próbálkozásnak is, amely megpróbálja átértelmezni a létező szabályokat – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek nyilatkozva a bécsi magyar nagykövetségen hétfőn tartott háttérbeszélgetést követően.