EUR: 305,69 Ft
CHF: 274,18 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Belföld

A bikavér a legmenőbb!

Négymillió palack magyar bort értékesített tavaly külföldön a Lidl és további hétmillió palackot adott el itthon. Impozáns szám, amely jóval több, mint az egy évvel korábbi, 2014-ben ugyanis még 30 százalékkal kevesebb magyar termék kelt el az országon kívül a német diszkontlánc közvetítésével. A cég – mint a 3. Lidl Wine Expo Hungary március 3-i megnyitója előtt elhangzott – arra törekszik, hogy egyrészt minél több borvidék mutatkozhasson be termékeivel a polcain, másrészt hogy lehetőséghez jussanak a kézműves pincészetek is.

bor

Megvan egyébként a legsikeresebb magyar borfajták három dobogósa: a legtöbben egri bikavért vásároltak a Lidlben, majd két tokaji fajta, a hárslevelű és a furmint következik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fidesz: Harcoljon tovább a kormány a kvóta ellen!

    Fidesz: Harcoljon tovább a kormány a kvóta ellen!

    A Fidesz továbbra is kéri a kormányt, harcoljon a kvótaperben azért, hogy a kötelező kvótát ne lehessen bírósági úton sem Magyarországra rákényszeríteni – közölte Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Elhunyt a Liszt Ferenc-díjas operaénekes

    Elhunyt a Liszt Ferenc-díjas operaénekes

    Nyolcvanéves korában rövid szenvedés után meghalt Ütő Endre Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház egykori főigazgatója – tudatta a család szerdán az MTI-vel.