EUR: 308,50 Ft
CHF: 284,90 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Belföld

A bikavér a legmenőbb!

Négymillió palack magyar bort értékesített tavaly külföldön a Lidl és további hétmillió palackot adott el itthon. Impozáns szám, amely jóval több, mint az egy évvel korábbi, 2014-ben ugyanis még 30 százalékkal kevesebb magyar termék kelt el az országon kívül a német diszkontlánc közvetítésével. A cég – mint a 3. Lidl Wine Expo Hungary március 3-i megnyitója előtt elhangzott – arra törekszik, hogy egyrészt minél több borvidék mutatkozhasson be termékeivel a polcain, másrészt hogy lehetőséghez jussanak a kézműves pincészetek is.

bor

Megvan egyébként a legsikeresebb magyar borfajták három dobogósa: a legtöbben egri bikavért vásároltak a Lidlben, majd két tokaji fajta, a hárslevelű és a furmint következik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Nekiesett a 12-es villamos oldalának egy nő a főváros IV. kerületében lévő István úton pénteken – erősítette meg az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI értesülését.

 • Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Az Irán-barátság és az Izrael-ellenesség, illetve az antiszemitizmus szorosan összefügg a Jobbik ideológiájában. A párt lassan másfél évtizede ápolja a kapcsolatokat Iránnal, Vonáék még választási megfigyelőket is hoztak volna onnan Budapestre – írja az Origo.

 • Így néz ki a robbantó!

  Így néz ki a robbantó!

  Pénteken vezették a rendőrök a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra Budapesten.