EUR: 308,45 Ft
CHF: 288,05 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Életmód

A csoki néha jobb, mint a csók

csoki_csajA csoki a legfinomabb bűnös élvezet, ami a boldogsághormonokat is beindítja. Okosan fogyasztva pedig még egészséges is lehet.

A legfontosabb szempont a csokoládé kakaótartalma. Ez biztosítja a csokoládé antioxidáns-, ásványianyag- és vitamintartalmát. Csokoládénak csak az a termék nevezhető, amely kakaóból és cukorból készült. Fontos, hogy legalább 35 százalék kakaó szárazanyagot tartalmazzon, ebből a kakaóvaj-tartalomnak legalább 18 százaléknak, a zsírmentes kakaó szárazanyagnak pedig legalább 14 százaléknak kell lennie.

Ha a terméken szerepel a csokoládé szó, elvileg már nem érhet nagy meglepetés, hiszen az előírás szerint ezt csak akkor tüntethetik fel az adott terméken, ha a csomagolás valóban csokoládét rejt. Ha kakaós massza, nugát, tejbevonó vagy más hasonló kifejezést látsz a csomagoláson, biztosra veheted, hogy a termék kakaótartalma alacsony vagy azt növényi zsiradékkal helyettesítették.

Nem véletlen, hogy a borongós téli hónapokban jobban kívánjuk a csokoládét. A csoki fokozza a szervezet endorfintermelését, ennek köszönhetően javítja a hangulatot. Állítólag hatékonyabb, mint a csókolózás.

Néhány kocka csokoládé gyorsan energiához juttatja a szervezetet. Akár a szellemi, akár a fizikai teljesítőképességet szeretnénk fokozni, gyorssegélyként kiváló megoldás egy kis csokoládé. 100 gramm csokoládénak körülbelül 2400-2600 kilojoule az energiatartalma. A jó minőségű étcsokoládéról bebizonyították, hogy több antioxidáns vegyületet tartalmaz, mint egyes gyümölcsök. Ennek köszönhetően fogyasztása segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mi kell az alkalmazottnak?

  Mi kell az alkalmazottnak?

  A munkavállalókat kevésbé érdekli az innováció vagy a csapatmunka, inkább a felelősségvállalás, az átláthatóság, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának biztosítása a csábító, amikor új munkahelyet keresnek – állapítja meg többek között a Clementine 25 nemzetközi vállalatot és 98 323 dolgozói véleményt elemző kutatása.

 • Lola és Balázs párterápián

  Lola és Balázs párterápián

  Az énekesnő Lola és párja, Bence szívesen múlatják az időt édes semmittevéssel azon a pár napon, amelyet a munkájuk mellett kettesben tudnak tölteni.

 • Lélekgyógyító is lehet a táskakészítés

  Lélekgyógyító is lehet a táskakészítés

  Az alkotás jót tesz a léleknek – vallja Balázs Brigitta művészetterapeuta, aki az önismereti csoportjain részt vevőknek abban segít, hogy közelebb kerüljenek a legbelső világukhoz, miközben elkészítik egyedi tervezésű táskájukat.

 • Erre figyeljen az ingatlanhirdetésben!

  Erre figyeljen az ingatlanhirdetésben!

  A hazai lakásvásárlók átlagosan 3–6 hónapot töltenek el a megfelelő ingatlan kiválasztásával. Az eladó ingatlanok hirdetéseit sokszor érdemes fenntartásokkal kezelni.