EUR: 307,19 Ft
CHF: 281,63 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Életmód

A csoki néha jobb, mint a csók

csoki_csajA csoki a legfinomabb bűnös élvezet, ami a boldogsághormonokat is beindítja. Okosan fogyasztva pedig még egészséges is lehet.

A legfontosabb szempont a csokoládé kakaótartalma. Ez biztosítja a csokoládé antioxidáns-, ásványianyag- és vitamintartalmát. Csokoládénak csak az a termék nevezhető, amely kakaóból és cukorból készült. Fontos, hogy legalább 35 százalék kakaó szárazanyagot tartalmazzon, ebből a kakaóvaj-tartalomnak legalább 18 százaléknak, a zsírmentes kakaó szárazanyagnak pedig legalább 14 százaléknak kell lennie.

Ha a terméken szerepel a csokoládé szó, elvileg már nem érhet nagy meglepetés, hiszen az előírás szerint ezt csak akkor tüntethetik fel az adott terméken, ha a csomagolás valóban csokoládét rejt. Ha kakaós massza, nugát, tejbevonó vagy más hasonló kifejezést látsz a csomagoláson, biztosra veheted, hogy a termék kakaótartalma alacsony vagy azt növényi zsiradékkal helyettesítették.

Nem véletlen, hogy a borongós téli hónapokban jobban kívánjuk a csokoládét. A csoki fokozza a szervezet endorfintermelését, ennek köszönhetően javítja a hangulatot. Állítólag hatékonyabb, mint a csókolózás.

Néhány kocka csokoládé gyorsan energiához juttatja a szervezetet. Akár a szellemi, akár a fizikai teljesítőképességet szeretnénk fokozni, gyorssegélyként kiváló megoldás egy kis csokoládé. 100 gramm csokoládénak körülbelül 2400-2600 kilojoule az energiatartalma. A jó minőségű étcsokoládéról bebizonyították, hogy több antioxidáns vegyületet tartalmaz, mint egyes gyümölcsök. Ennek köszönhetően fogyasztása segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.

 • Forró téma a nyári szabadság

  Forró téma a nyári szabadság

  Minden évben minimum két hét folyamatos pihenésre lenne szükség ahhoz, hogy a hétköznapi mókuskerékből kiszálljunk, és így feltöltődjünk.

 • Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Bár a bankfiókok továbbra is fontos szerepet töltenek be az ügyek intézésében, egyre többen használnak hazánkban internetbankot és mobilalkalmazást.