EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Külföld

A francia állam letarolta a menekülttábort

Calais, 2016. január 18.
Migráns férfiak az észak-franciaországi Calais-ban létesített menekülttáborban 2016. január 18-án, miután tereprendező munkagépekkel kiirtották a növényzetet a tábor és a közelében húzódó főút közötti mintegy száz méter széles földsávon. (MTI/AP/Michel Spingler)

A francia állam által megbízott magáncég szerda délutánra teljesen felszámolta a migránsok illegális calais-i sátortáborának déli részét, így kevesebb mint három hét alatt végzett a feladattal.

A 18 hektáros “dzsungel” déli részén több mint ezer sátor és kunyhó volt.

A Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagút francia oldalán található kikötőváros egykori szeméttelepén tavaly tavasszal illegálisan kialakult, de a hatóságok által mostanig megtűrt sátortábor mellett január elején állított fel a prefektúra 125 fűtött lakókonténert, amelyekben 1500 embernek tudnak szállást biztosítani. A hatóságok ide akarják beterelni az elsősorban Szíriából, Afganisztánból, Szudánból és Eritreából érkezett migránsokat, vagy pedig az ország távolabbi részein található mintegy száz befogadóközpontban ajánlanak fel nekik szállást, abban az esetben, ha a migránsok lemondanak arról, hogy átjussanak Nagy-Britanniába, és menekültkérelmet nyújtanak be Franciaországban.

Kapcsolódó Cikkek