EUR: 307,65 Ft
CHF: 282,08 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XIV.kerület

A hálózatról nem lehet lekapcsolódni

Cyberbully2

A Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egykori diákjai is játszanak a Koma Bázis közösségi színház legújabb előadásában

A Zuglói Hajós Alfréd Magyar−Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egykori diákjai is játszanak a Koma Bázis közösségi színház legújabb előadásában, amelynek alkotói ismét egy tabu témához nyúltak, de most egy olyan jelenséget veséznek ki, amelyről a szülők többsége talán még nem is hallott vagy elintézi egy kézlegyintéssel.

Pedig az internetes zaklatás nagyon is komoly következményekkel járhat. A Cyberbully című előadás ezt mutatja meg kamaszokkal, kamaszokról, nem csak kamaszoknak. A Zrinyi Gál Vince rendező és Mattyasovszky Zsolnay Bálint szövegíró vezetésével színpadra állított történet egy a szülők jó része számára ismeretlen világban játszódik. A játéktérben bent ülnek a saját nevükön játszó fiatalok, akik egy több szálon futó történetet mesélnek el, amely szülői szemmel mellbevágóan durva játszmázásokat mutat be a kamaszok valós és cyber hétköznapjaiból.

Gyomorszorító, ahogy észrevétlenül csúsznak át azon a határon, ahol az ártatlan szívatásokból vérre menő, fojtogató terrorháló lesz. Hogy éppen ki aláz, és kiválik megalázottá, előre nem lehet megjósolni. Együtt sodródnak a végkifejlet felé, ami szinte megállíthatatlan. Mindenkinek köze van mindenkihez, a hálózatról nem lehet lekapcsolódni.

A történet végén nincs feloldozás, csupán egy csomó kérdés, ami a nézőben zakatol és amelyeket muszáj együtt, közösségben kibeszélni. Vajon egy diákcsíny ennyire el tud fajulni? Ki lehet-e szállni belőle? Hol a határ?

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.