EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

A robbantások után percekkel érkezett a brüsszeli reptérre Schiffer András

Sárvár, 2015. október 7. Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnöke a Van-e alternatíva? című kerekasztal-beszélgetésen a XXX. vezérigazgató-találkozón Sárváron 2015. október 7-én. MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

Alig pár perccel a robbantások után, kedden reggel 8 óra 20 perc körül landolt Schiffer András gépe a brüsszeli Zaventem repülőtéren. Az LMP társelnökének gépe – amely utolsóként szállt le a brüsszeli reptéren – váratlanul már a kifutópályán megállt, ekkor közölték az utasokkal, hogy a repteret lezárták. Néhány perc várakozás után a repülő a dokkolóba érkezett, a spanyol Iberia Airlines repülője mellé. Ez utóbbi utasai ugyancsak a gépben vesztegeltek.

Mint Schiffer András beszámolt a távirati irodának telefonon beszámolt róla, semmilyen mozgás nem tapasztalható a brüsszeli Zaventem repülőtér kifutóján. A reptérre utolsóként leszállni engedett gépek utasai nem szállhattak ki a repülőből. Később arról értesítette őket a gép személyzete, hogy a repülőtérről mindenkit evakuáltak, hivatalos tájékoztatást azonban a robbantásról nem kaptak, arról csak a telefonjuk segítségével értesültek.  A politikus a Brussels Airlines egyik járatával érkezett Brüsszelbe.

Az LMP társelnöke közölte, egy ideig semmilyen információhoz nem jutottak arról, mikor hagyhatják el a gépet, megítélése szerint ezt a járat személyzete sem tudta. Később, 10 óra 20 perc körül egy biztonsági zónába vitték őket. Nagyobb poggyászaikat a fedélzeten kellett hagyniuk.

Mint ismert, a brüsszeli repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is bomba robbant kedden reggel. A legfrissebb hírek már 17 halálos áldozatról és rengeteg sérültről számolnak be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.