EUR: 308,29 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 20., szerda
Friderika

Külföld

A szőke nőknek magasabb az IQ-juk

A szőke nők magasabb IQ-vel rendelkeznek, mint a barnák – állapítja meg az Ohiói Állami Egyetem tanulmánya a londoni Evening Standard cikke szerint. Az amerikai egyetem 10878 fehér nővel végeztetett intelligencia tesztet, és az eredmények szerint a szőkék átlaga 103,2 pont lett szemben a 102,7-et elérő barnákkal, a 101,2-őt elérő vörösekkel és a 100,5 pontos feketékkel.

szoke

A kutatók szerint mindez nem bizonyítja, hogy a szőkék okosabbak, mint a többi nő, annál inkább azt, hogy a velük szemben kialakult diszkrimináció alaptalan.

Az „ostoba szőke” mítosza megdőlt.

A kutatók elvégezték a tesztet férfiakon is, ebben az esetben az eredmény közel egyenlő lett a világos és a sötét hajúak között.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb földrengés! Toronyház és iskola temette maga alá az embereket

    Újabb földrengés! Toronyház és iskola temette maga alá az embereket

    Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét. A helyi idő szerint kora délután bekövetkezett, 7,1-es erősségű földmozgás épületek tucatjait döntötte romba a sokmilliós mexikói fővárosban, és a polgári védelem vezetője, Luis Felipe Fuente közlése szerint késő estig országosan 150-re emelkedett a halálos áldozatok száma, de a Milenio tévé legutóbbi híradásában már 204 halálos áldozatról adott hírt.

  • Mérgező bogarat evett fogadásból

    Mérgező bogarat evett fogadásból

    Ezen túl kétszer is meggondolja, hogy miben fogad az az amerikai katona, aki vakmerőségből megevett egy bogarat. Ezzel még nem is lenne semmi probléma, hiszen a legtöbb ízeltlábú kitűnő fehérjeforrás, ám akad közöttük néhány olyan egyed is, ami súlyos mérgezést okozhatnak.