EUR: 307,67 Ft
CHF: 287,20 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Külföld

A szőke nőknek magasabb az IQ-juk

A szőke nők magasabb IQ-vel rendelkeznek, mint a barnák – állapítja meg az Ohiói Állami Egyetem tanulmánya a londoni Evening Standard cikke szerint. Az amerikai egyetem 10878 fehér nővel végeztetett intelligencia tesztet, és az eredmények szerint a szőkék átlaga 103,2 pont lett szemben a 102,7-et elérő barnákkal, a 101,2-őt elérő vörösekkel és a 100,5 pontos feketékkel.

szoke

A kutatók szerint mindez nem bizonyítja, hogy a szőkék okosabbak, mint a többi nő, annál inkább azt, hogy a velük szemben kialakult diszkrimináció alaptalan.

Az „ostoba szőke” mítosza megdőlt.

A kutatók elvégezték a tesztet férfiakon is, ebben az esetben az eredmény közel egyenlő lett a világos és a sötét hajúak között.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

    A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

    Magyarország a digitális technológiák fejlesztésének regionális központjává kíván válni – hangsúlyozta vendéglátóinak Varga Mihály a kínai Sencsenben a telekommunikációs termékeket gyártó Huaweinél, és az elektromos járműveket és akkumulátorokat előállító Build Your Dreamsnél (BYD) tett szerdai látogatásán.

  • Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

    Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

    A mai a “legjobb és legdemokratikusabb” Németország, amely valaha létezett, de súlyos veszélyek fenyegetik stabilitását – mondta szerdán Berlinben Joachim Gauck német szövetségi elnök az államfői munkásságát lezáró búcsúbeszédében.