EUR: 304,92 Ft
CHF: 275,73 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Külföld

A szőke nőknek magasabb az IQ-juk

A szőke nők magasabb IQ-vel rendelkeznek, mint a barnák – állapítja meg az Ohiói Állami Egyetem tanulmánya a londoni Evening Standard cikke szerint. Az amerikai egyetem 10878 fehér nővel végeztetett intelligencia tesztet, és az eredmények szerint a szőkék átlaga 103,2 pont lett szemben a 102,7-et elérő barnákkal, a 101,2-őt elérő vörösekkel és a 100,5 pontos feketékkel.

szoke

A kutatók szerint mindez nem bizonyítja, hogy a szőkék okosabbak, mint a többi nő, annál inkább azt, hogy a velük szemben kialakult diszkrimináció alaptalan.

Az „ostoba szőke” mítosza megdőlt.

A kutatók elvégezték a tesztet férfiakon is, ebben az esetben az eredmény közel egyenlő lett a világos és a sötét hajúak között.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint 10 millió forintos rekordáron kelt egy palack 1951-es bor

  Több mint 10 millió forintos rekordáron kelt egy palack 1951-es bor

  Rekordáron, 51 ezer 750 ausztrál dollárért, átszámítva 10,7 millió forintért kelt el egy palack a leghíresebb ausztrál borászat legnépszerűbb borának legelső, kereskedelmi forgalomba nem került 1951-es évjáratából egy melbourne-i árverésen – jelentette be pénteken az MW Wines aukciósház.

 • Semjén: Nem a mi készülékünkben van a hiba, ha a román-magyar viszony nem megfelelő

  Semjén: Nem a mi készülékünkben van a hiba, ha a román-magyar viszony nem megfelelő

  Semjén Zsolt szerint “nem a mi készülékünkben van a hiba”, ha a román-magyar viszony még mindig nem megfelelően alakul. A miniszterelnök-helyettes erről péntek reggel beszélt Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) mini-Máértnek is nevezett nemzetpolitikai pódiumbeszélgetésén, melyen valamennyi nemzetrész és a magyar kormány képviselői vettek részt.

 • Felnyitották Salvador Dalí kriptáját

  Felnyitották Salvador Dalí kriptáját

  Felnyitották Salvador Dalí kriptáját csütörtök éjjel, és az igazságügyi orvos szakértők elvégezték a biológiai mintavételeket a bebalzsamozott holttestből az apasági keresethez szükséges DNS-vizsgálathoz – mondta Lluís Penuelas, a Fundación Gala-Salvador Dalí főtitkára péntek reggel tartott sajtótájékoztatóján a figuerasi Dalí Múzeumban, ahol a világhírű művész sírja található.