EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb III.kerület

Áprilistól jön a giccsadó

Közel 50 napirendi pontról döntött múlt hét pénteken a kerületi önkormányzati testület. Többek között megtárgyalták az idei civil, környezetvédelmi és oktatási pályázatokat, és elfogadták a kulturális intézmények tavalyi beszámolóit is. A költségvetésben 20 millió forint keretösszeg jelenti a civil alapot, tehát ennyi pénz áll rendelkezésre a civil szervezetek működésének támogatására. A kulturális pályázatokra ötmillió forintot különítettek el, de hárommillió erejéig környezettudatos nevelésre is lehet pályázni.

Óbuda, városháza

Nagy dolgok dőltek el a városházán

Az országos ismertséget szerző „giccsadó” is nyugvópontra jutott, a hivatalosan településkép-védelmi adó névre hallgató teher április elsejétől lép életbe. Bús Balázs polgármester arra emlékeztetett, hogy az intézkedés semmiben nem érinti majd a jogkövető módon építkezőket. Az adókötelezettség a 2016. március 31. napját követően bejelentett, egyszerű bejelentéshez kötött lakóház-építési beruházásokra vonatkozik. Az adó éves mértéke 500 ezer forint lesz beruházásonként, úgy, hogy amennyiben a főépítészi vélemény szerint a építési beruházás megfelel a helyi szabályoknak, az adó alanya mentesül a fizetési kötelezettség alól.


A képviselő-testület jóváhagyta az Óbudai Egyesített Bölcsődék 2016-os nyári nyitvatartási rendjét is. A szülőkkel, valamint a kerületi óvodákkal történt előzetes egyeztetés alapján idén július 18-tól augusztus 19-ig − öt héten keresztül − zárva lesznek a bölcsődék. Ezen időszak alatt Békásmegyeren a Kelta utcai bölcsődében, Belső-Óbudán a Mókus utcai bölcsődében biztosít a fenntartó ügyeletet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.