EUR: 309,50 Ft
CHF: 289,18 Ft
2017. március 25., szombat
Irén, Írisz

Egyéb III.kerület

Áprilistól jön a giccsadó

Közel 50 napirendi pontról döntött múlt hét pénteken a kerületi önkormányzati testület. Többek között megtárgyalták az idei civil, környezetvédelmi és oktatási pályázatokat, és elfogadták a kulturális intézmények tavalyi beszámolóit is. A költségvetésben 20 millió forint keretösszeg jelenti a civil alapot, tehát ennyi pénz áll rendelkezésre a civil szervezetek működésének támogatására. A kulturális pályázatokra ötmillió forintot különítettek el, de hárommillió erejéig környezettudatos nevelésre is lehet pályázni.

Óbuda, városháza

Nagy dolgok dőltek el a városházán

Az országos ismertséget szerző „giccsadó” is nyugvópontra jutott, a hivatalosan településkép-védelmi adó névre hallgató teher április elsejétől lép életbe. Bús Balázs polgármester arra emlékeztetett, hogy az intézkedés semmiben nem érinti majd a jogkövető módon építkezőket. Az adókötelezettség a 2016. március 31. napját követően bejelentett, egyszerű bejelentéshez kötött lakóház-építési beruházásokra vonatkozik. Az adó éves mértéke 500 ezer forint lesz beruházásonként, úgy, hogy amennyiben a főépítészi vélemény szerint a építési beruházás megfelel a helyi szabályoknak, az adó alanya mentesül a fizetési kötelezettség alól.

A képviselő-testület jóváhagyta az Óbudai Egyesített Bölcsődék 2016-os nyári nyitvatartási rendjét is. A szülőkkel, valamint a kerületi óvodákkal történt előzetes egyeztetés alapján idén július 18-tól augusztus 19-ig − öt héten keresztül − zárva lesznek a bölcsődék. Ezen időszak alatt Békásmegyeren a Kelta utcai bölcsődében, Belső-Óbudán a Mókus utcai bölcsődében biztosít a fenntartó ügyeletet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tavaszi napfürdő

    Tavaszi napfürdő

    Lillafüred a borsodiak egyik kedvenc tavaszi kirándulóhelye. A Palotaszálló épülete, amely eredetileg kormányüdülőként, a II.

  • Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot. A tavaszias időjárás beköszöntével újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a társaság szakemberei.