EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XX.kerület

Az egész Borsos família az SZTK sikeréért dolgozik

Borsos Vilmos kapusedzőként, Borsos Balázs erőnléti edzőként, ifjabb Borsos Vilmos pedig kapusként részese a Szigetszentmiklós labdarúgócsapatánál a bő keretnek. A klub honlapjának beszámolójából kiderül, utóbbi az U−17-es csapat tagja, ráadásul nemrég esett túl a posztváltáson.

– Nem az én ötletem volt, hogy kapus legyen, korábban a mezőnyben futballozott – mondta Borsos Vilmos. – Részt vett egy tornán, ahol nem volt a csapatnak kapusa, és ő állt a gólvonalra. Az eseményen ott volt Nyilasi Tibor is, aki csak annyit mondott, hogy vétek lenne nem védetni őt a jövőben. Hallgattunk rá. Nyáron az átigazolási időszakban készült először a felnőtt kerettel, amikor nem volt elég kapusunk. Az akkori edző, Horváth Ferenc kérte, hogy vigyem magammal az edzésekre. Elégedett volt vele, így végig ott volt. Vágó Attila is kérte, hogy most jöjjön velünk, mert neki sem volt rá panasza.

Érdekes a helyzet, hiszen a vezetőedző, Vágó Attila fia, Vágó Levente is a keret tagja, vagyis az edzéseken két apuka is figyeli a gyermekét.

– Ebből nekem nincs problémám, mert ha a helyzet úgy kívánja, letolom az edzéseken is – folytatta Borsos Vilmos. – Aztán otthon megdicsérem. Mindig olyan visszajelzést kap tőlem, amilyet érdemel. Nincs kivételezés.

A kapusedző nagyobbik fia, Balázs lényegében már kolléga, hiszen a szakmai stáb tagja. – Együtt megyünk reggel dolgozni – folytatta Vilmos. – Nagyon büszke vagyok rá, hogy munkát kapott. Látom, hogy mennyit dolgozik, és jó nézni, hogy komolyan veszi, amit csinál. A futballisták nem mindig mosolyognak az edzésein, de nem is kell.

A családból a hölgyektől sem áll távol a sport. Borsos Andrea az utánpótlásban dolgozik, Lili pedig az NB I-es Jászberény röplabdázója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.