EUR: 326,44 Ft
CHF: 283,65 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

“Az egészségügyből a szocialisták vontak ki 600 milliárd forintot”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint az MSZP-s Korózs Lajos hazudik, az egészségügyből ugyanis a szocialisták vontak ki 600 milliárd forintot, egyedül ők akartak “nyerészkedni” a betegeken és az időseken, akikkel vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak fizettetni.

A tárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az Országgyűlés népjóléti bizottsága alelnökének aznapi sajtótájékoztatójára reagált. Korózs Lajos azt mondta: a családoknak napi tízezer forintot kell majd fizetniük idős és beteg hozzátartozóik után, amennyiben a kórházakból kiszervezik és a szociális ellátórendszerhez teszik át a krónikus ellátó osztályokat. A helyzet azért alakult így, mert a Fidesz kormányzása alatt kivonták azokat a forrásokat az egészségügyből, amelyekkel egy hatékony rendszert finanszírozni lehetne – jelentette ki az ellenzéki politikus.


Reagálásában az Emmi azt írta, a családoknak semmiféle anyagi terhet nem jelent a krónikus ellátó osztályok átszervezésének terve. A javaslat egyetlen célja, hogy a betegek a kórházban, az ellátást igénylő idősek a szociális ellátásban kapjanak helyet, és mindenki a számára legjobb ellátást kapja – áll a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Készítsen limonádét otthon!

  Készítsen limonádét otthon!

  Napjainkban reneszánszát éli a limonádé. A nagy melegben kifejezetten kellemes hűsítő lehet egy finoman elkészített ital, ami ráadásként még kifejezetten egészségesek is, ha jó sok gyümölccsel készülnek.

 • Orbánék beintettek Junckernek

  Orbánék beintettek Junckernek

  Magyarország érdeke, hogy sikeres osztrák elnökség legyen a következő időszakban. Bízunk benne, hogy az osztrák elnökség után erősebb és biztonságosabb közösség lesz Európa, mint most – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi négyek-Ausztria csúcstalálkozó után a Várkert Bazárban.

 • Repülős verseny miatt módosul a közlekedés

  Repülős verseny miatt módosul a közlekedés

  Hétvégén rendezik a Red Bull Air Race Világbajnokság budapesti versenyét, így hétfőig több fővárosi fő közlekedési útvonalat – budai és pesti rakpartokat, a Lánchidat, valamint a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér környékét– időszakosan lezárják a forgalom elől – derül ki a BKK honlapjáról.