EUR: 311,23 Ft
CHF: 265,32 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Sport

Az olimpiai bajnoknak még nincs párja

Kökény Roland Londonban Dombi Rolanddal nyert olimpiai aranyérmet kajak 1000 méteren. Ez Rióban biztos nem ismétlődhet meg, hiszen a 41 éves Kökénynek még nincs párja, bár elsősorban ismét 1000 méteres párosban szeretne kijutni az olimpiára.

Dorney, 2012. augusztus 8. Az aranyérmes Dombi Rudolf (j) és Kökény Roland a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kajakpáros 1000 méteres számának eredményhirdetésén a Dorney falu melletti Eton Dorney evezőspályán 2012. augusztus 8-án. MTI Fotó: Kollányi Péter

Kökény Roland (balra) Londonban Dombi Rudolffal nyert olimpiai aranyérmet. Most még nincs párja (Fotó: mti)

A kajakos gőzerővel készült az első olimpiai válogatóra, ahol egyesben szeretne bizonyítani, aztán pedig jöhet a páros. És hogy kivel lenne ülne össze legszívesebben az olimpiai bajnok?


– Maradjunk annyiban, hogy egy férfi versenyzővel, mert vegyes páros még nincs. És legyen kajakos – mondta erre viccesen Kökény. – Nem szeretnék erről még nyilatkozni, remélem, jól alakulnak a dolgok, és lehetek nyertes a végére, ahogy 2012-ben is. Úgy érzem, jó formában vagyok, az akarás visz előre, nagyon szeretnék kijutni az olimpiára, nekem ez a legeslegutolsó dobásom és mindent megteszek, hogy sikerüljön. Persze 41 évesen talán el kellene már gondolkodnom a visszavonuláson, és azon, hogy a kajakon túl is kell valamit csinálni, de ez most nem aktuális. Rióra készülök.

Kapcsolódó Cikkek

 • Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolin Sándor ezüstérmet szerzett  a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-vb zárónapján összetettben. A legjobb nyolcat felvonultató 3000 méteres szuperdöntőben a szerencse is mellészegődött, hiszen a hajrában összeakadt a két esélyesebb dél-koreai, egyikük utolsó lett, másikukat pedig kizárták.

 • Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Cristiano Ronaldo megszerezte karrierje 50. mesterhármasát a Girona ellen 6-3-ra megnyert bajnoki mérkőzésen. Ami a számokat illeti: 34-et szerzett a La Ligában, 7-et a Bajnokok Ligájában, 4-et vb-selejtezőkön, 2-öt a Király Kupában és egyet-egyet a Premier League-ben, a Klub vb-n, illetve az Eb-selejtezőkön.

 • Neymar visszavágyik Barcelonába

  Neymar visszavágyik Barcelonába

  Neymar állítólag már megbánta, hogy a PSG kedvért otthagyta Barcelonát. A sérülése utáni három hónapos rehabilitációja közben a brazil futballista tovább gyarapította vétkeit: új frizurával lepte meg a szurkolókat.