EUR: 309,03 Ft
CHF: 285,01 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Az olimpiai bajnoknak még nincs párja

Kökény Roland Londonban Dombi Rolanddal nyert olimpiai aranyérmet kajak 1000 méteren. Ez Rióban biztos nem ismétlődhet meg, hiszen a 41 éves Kökénynek még nincs párja, bár elsősorban ismét 1000 méteres párosban szeretne kijutni az olimpiára.

Dorney, 2012. augusztus 8. Az aranyérmes Dombi Rudolf (j) és Kökény Roland a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kajakpáros 1000 méteres számának eredményhirdetésén a Dorney falu melletti Eton Dorney evezőspályán 2012. augusztus 8-án. MTI Fotó: Kollányi Péter

Kökény Roland (balra) Londonban Dombi Rudolffal nyert olimpiai aranyérmet. Most még nincs párja (Fotó: mti)

A kajakos gőzerővel készült az első olimpiai válogatóra, ahol egyesben szeretne bizonyítani, aztán pedig jöhet a páros. És hogy kivel lenne ülne össze legszívesebben az olimpiai bajnok?

– Maradjunk annyiban, hogy egy férfi versenyzővel, mert vegyes páros még nincs. És legyen kajakos – mondta erre viccesen Kökény. – Nem szeretnék erről még nyilatkozni, remélem, jól alakulnak a dolgok, és lehetek nyertes a végére, ahogy 2012-ben is. Úgy érzem, jó formában vagyok, az akarás visz előre, nagyon szeretnék kijutni az olimpiára, nekem ez a legeslegutolsó dobásom és mindent megteszek, hogy sikerüljön. Persze 41 évesen talán el kellene már gondolkodnom a visszavonuláson, és azon, hogy a kajakon túl is kell valamit csinálni, de ez most nem aktuális. Rióra készülök.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.