2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb I.kerület

Bécs és Budapest a Várbazárban

Egyedülálló fotókiállítást csodálhatunk meg a dualizmus korának ikerfővárosairól a Várkert Bazárban. A Duna fővárosai – Bécs, Budapest – Párhuzamos városképek 1850–1920 című tárlat összesen 75 tablón, mintegy 300 korabeli fényképpel, tíz témakörben, párokba rendezve mutatja be a két város fejlődésének jelentős állomásait és párhuzamait.

– A bemutatott időszak Budapest történetének legragyogóbb korszaka volt, hisz ekkor nyerte el fővárosunk máig meghatározó arcát – hangsúlyozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere, a tárlat fővédnöke. Dr. Michael Häupl, Bécs polgármestere, a kiállítás társvédnöke hozzátette: a múltbeli fejlesztési tapasztalatok mindkét főváros esetében felhasználhatók. Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: az élményszerűen, dinamikusan megrendezett tárlat minden korosztálynak izgalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál, a múzeumpedagógiai foglalkozások során a gyerekek és a fiatalok újraálmodhatják egy évszázaddal ezelőtti fővárosunkat.


Várbazár GYUTAI_CSABA

Gyutai Csaba

– A fotókon bemutatott budapesti helyszínek nagy részét egy kapcsolódó program során, a Hosszúlépés városismereti sétáján csodálhatják meg az érdeklődők. A séta a kiállításon zárul, ami lehetőséget ad az ismeretek további bővítésére. Az első séta időpontja március 12., szombat 11 óra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.