2018. március 21., szerda
Benedek

Sport

Benedek Tibor: Ott a helyünk Rióban!

Négy ország nemzeti csapata juthat ki az olimpiára az április 3-án kezdődő trieszti olimpiai kvalifikációs tornáról. Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint a magyar csapatnak csak az lehet a célja, hogy ott legyen Rióban.

Budapest, 2016. március 22. Varga Dénes a férfi vízilabda-válogatott sajtónyilvános edzésén a budapesti Császár-Komjádi Sportuszodában 2016. március 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Varga Dénes az edzésen is mindent belead, ahogy a válogatott is arra készül, kijut az olimpiára (Fotó:mti)

Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia és Szlovákia lesz a magyar válogatott csoportellenfele a selejtezőtornán, ahonnan szinte kötelező továbbjutni, sőt, a negyeddöntőt is meg kell nyerni ahhoz, hogy válogatottunk kijusson az olimpiára. Mint azt Benedek Tibor szövetségi kapitány a nemzeti csapat edzésén a Lokálnak elmondta, a csapat felkészülése nagyon jól sikerült, a németországi edzőtáborban például három nap alatt három mérkőzést játszottak.


Budapest, 2016. március 22. Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a csapat sajtónyilvános edzésén a budapesti Komjádi Uszodában 2016. március 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Benedek Tibor szerint egyre jobb formában a magyar csapat (Fotó: mti)

Ismeretlen érzés
Bevallom őszintén, teljesen ismeretlen számomra az az érzés, hogy olimpiai pótselejtező tornán kell kivívni a szereplés jogát – mondta Varga Dániel, a magyar válogatott csapatkapitánya. – Ám ennek is van pozitívuma, például hogy rengeteg időt tudunk együtt gyakorolni, így jobban működnek azok a dolgok, amik Belgrádban, az Európa-bajnokságon nem mentek.

– A kezdeti lépéseket megtettük, a csapat taktikailag nagyjából ott tart, ahol a januári, belgrádi Európa-bajnokság után abbahagyta – mondta Benedek Tibor. – Három lehetőséget már elszalasztottunk, hogy kijussunk az olimpiára, a negyediket nem engedhetjük ki a kezünkből. Csak a trieszti tornára fókuszálunk. Úgy látom, a belgrádi Európa-bajnokság óta a játékosok egyénileg is odatették magukat, igyekeztek javulni, és ez a csapat fejlődése szempontjából a legfontosabb. A csoportban jó lenne mind az öt mérkőzést megnyerni, hiszen így a negyeddöntőben papíron könnyebb ellenféllel találkozhatunk. Persze a meccsek nem mindig papírforma szerint dőlnek el, de tudjuk, be kell jutnunk az elődöntőbe, hogy utazhassunk Rióba. Márpedig mi ott akarunk lenni Brazíliában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Leekens templomba viszi a válogatottat

  Leekens templomba viszi a válogatottat

  Két barátságos meccs előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott. Pénteken a kazahok, jövő kedden pedig a skótok ellen lép pályára Georges Leekens csapata.

 • Neymar: Legyen tánc!

  Neymar: Legyen tánc!

  Tudjuk, hogy Neymar épp Brazíliában lábadozik műtétje után, de a brazil klasszis még fél lábon is képes elmenni egy jó buliba, ha a helyzet úgy hozza.

 • Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolin Sándor ezüstérmet szerzett  a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-vb zárónapján összetettben. A legjobb nyolcat felvonultató 3000 méteres szuperdöntőben a szerencse is mellészegődött, hiszen a hajrában összeakadt a két esélyesebb dél-koreai, egyikük utolsó lett, másikukat pedig kizárták.