EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Bill Clinton undoknak minősítette az Obama-korszakot

Hillary Clinton kampánystábja szinte elhatárolódott Bill Clintontól, aki az egyik kampányrendezvényen azt találta mondani, hogy sutba kéne dobni Obama-korszak “undok örökségét”.

Hillary Clinton kampányszakemberei kedden magyarázni próbálták Bill Clinton egyik kampánygyűlésen elmondott szavait. A volt elnök a Washington államban lévő Spokane városában a többi között azt mondta: “végre elérkeztünk oda, hogy az elmúlt nyolc év undok örökségét magunk mögött tudhatjuk”. Majd arra nógatta a jelenlévőket, hogy szavazzanak Hillaryra. “Mert ő az egyetlen ember, akinek alapjában véve jó ötletei vannak, megmondja, miből finanszírozza majd őket, képes lesz a főparancsnokságra és kipróbáltan, bizonyítottan képes a változtatásokra” – fogalmazott a hetvenedik évében járó exelnök.

Bill Clinton szóvivője, Angel Urena szerint a volt elnök a republikánusokra célzott, arra, hogy a republikánusok Obama elleni támadásainak nyolc évét kell sutba dobni. Nyilatkozott Hillary Clinton kampányának sajtófőnöke, Brian Fallon is, aki mikroblogjában szintén azt állította, hogy Bill Clinton nem Obama elnökségére, hanem az Obama-elnökség republikánus támadásaira gondolt. “A demokrata elnökjelölt-aspiránsok közül egyedül Bernie Sanders bírálja Obama elnököt” – írta Fallon szóvivő, és szó szerint idézte a The Hill című, kongresszusi belső lapban megjelenteket Sanders Obama-bírálatáról.

A választási kampányban Hillary Clinton gyakran utal Obama elnökségére, mindig pozitívan értékeli az elmúlt nyolc évet, s nem egyszer arról beszélt, hogy Obama örökségét folytatná. Ezzel szemben vetélytársa, a vermonti Bernie Sanders nem tartóztatja meg magát, és gyakran kritizálja Obama elnökségét.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.