EUR: 312,96 Ft
CHF: 261,31 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XXII.kerület

Bormaraton a Törleynél!

Már lehet nevezni a május 13. és 22. között zajló II. Nemzeti Bor Maraton országos rendezvényre, melynek 2057 kilométer hosszú útvonalán a budapesti állomás a Törley budafoki, Anna utcai pincészeténél lesz.

A Magyarország mind a 22 borvidékén áthaladó bormaratonon idén a vállalt táv nemcsak futva, hanem kerékpárral is teljesíthető lesz. A tavaly kezdődött közösségi és szabadidősport-sorozat célja, hogy a magyar borkultúrát és a sportot összekapcsolva, egy újfajta közösségi élményen keresztül járuljon hozzá az ágazatok népszerűsítéséhez és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez. Az év sporteseményei az olimpia köré szerveződnek, ezért idén a futókon kívül várják a kerékpárosok jelentkezését is, valamint a központi helyszíneken más ötkarikás sportágakkal is meg lehet majd ismerkedni.


A kiemelt helyszínek között Soltvadkert, Villány, Szekszárd, Budapest, Balatonfüred, Nagykanizsa, Sopron, Tokaj, Eger és Szeged szerepel. A borvidékek népszerűsítése céljából idén először megrendezik a Borvidékek Szépe szépségkirálynő-választást is, amelyre Magyarország minden településéről várják a nevezéseket április 16-ig. A budapesti állomás a rendezvény egyik támogatójánál, a Törley budafoki, Anna utcai pincészeténél lesz. Lőrik Tamás, a Chevaliers Törley Pezsgő Lovagrend kancellárja, a Törley termékmenedzsere elmondta, bíznak benne, hogy igazi családi ünnep lesz ez Budafokon, mind a budafok-tétényiek, mind az ország minden részéből ide érkezők számára. Hozzátette, a sportrendezvényt változatos kulturális programokkal is színesítik.

Törley Látogatóközpont szoborcsoport ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A Törley Anna utcai pincészetének udvarán is várják a látogatókat

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.