EUR: 304,72 Ft
CHF: 272,93 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Külföld

Castro tagadta, hogy politikai foglyok lennének Kubában

Vehemensen tagadta Raúl Castro kubai elnök hétfőn, hogy a szigetországban lennének politikai foglyok.

Castrónak Barack Obama amerikai elnökkel – ez utóbbi “történelmi” havannai látogatásán – közösen tartott sajtóértekezletén egy amerikai újságíró tett fel a politikai foglyokra vonatkozó kérdést.

A kubai elnök, akit szemmel láthatóan felbosszantott a kérdés, úgy válaszolt: “Vannak-e politikai foglyok (Kubában)? Azonnal adjon nekem egy listát, hogy kiengedjem őket … Adja meg nekem a nevét vagy a nevüket. Ha vannak (ilyen foglyok), szabadok lesznek, még mielőtt leszáll az éj”.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.