2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XVI.kerület

Cinkotán új P+R és B+R parkoló épül

Kőbánya-Kispest felszíni P+R Parkoló

Fotó:Keresztesi Balázs

A már meglévő, az Ostoros út páratlan oldalán található parkoló átépítésével és bővítésével Cinkota HÉV-állomásnál új P+R és a kerékpárosoknak B+R parkoló is épül − írja az MTI a BKK közleménye alapján.

Az újjáépítés idejére a parkolót teljesen lezárják. A munkálatok keretében az eddig burkolatlan terület térkő- és aszfaltburkolatot kap, és kapacitása is jelentősen, 82-ről 165-re nő. Mindezek mellett egy új, 40 férőhelyes, fedett kerékpártárolót is létesítenek, továbbá körülbelül száz méteren az Ostoros út is új burkolatot kap, valamint több mint hatszáz négyzetméteren megújulnak a zöldfelületek, és hetven fát is ültetnek.


A várhatóan június végéig tartó munkálatok végeztével egy „korszerű, kamerákkal ellátott, díjmentes parkoló áll majd az ügyfelek rendelkezésére” − írta a BKK.

A kivitelezés alatt a Volánbusz Zrt. autóbuszainak a Vidám vásár úton alakítanak ki ideiglenes autóbusz-végállomást, a fővárosi 174-es és a 175-ös buszok az ideiglenesen forgalomba helyezett Állomás téri új autóbusz-végállomáson állnak meg. A munkálatok befejezését követően a Volánbusz Zrt. autóbuszainak végállomása mellé kerül az Ostoros út túloldaláról a 174-es és a 175-ös járatok végállomása is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.