EUR: 308,25 Ft
CHF: 282,63 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XVI.kerület

Cinkotán új P+R és B+R parkoló épül

Kőbánya-Kispest felszíni P+R Parkoló

Fotó:Keresztesi Balázs

A már meglévő, az Ostoros út páratlan oldalán található parkoló átépítésével és bővítésével Cinkota HÉV-állomásnál új P+R és a kerékpárosoknak B+R parkoló is épül − írja az MTI a BKK közleménye alapján.

Az újjáépítés idejére a parkolót teljesen lezárják. A munkálatok keretében az eddig burkolatlan terület térkő- és aszfaltburkolatot kap, és kapacitása is jelentősen, 82-ről 165-re nő. Mindezek mellett egy új, 40 férőhelyes, fedett kerékpártárolót is létesítenek, továbbá körülbelül száz méteren az Ostoros út is új burkolatot kap, valamint több mint hatszáz négyzetméteren megújulnak a zöldfelületek, és hetven fát is ültetnek.

A várhatóan június végéig tartó munkálatok végeztével egy „korszerű, kamerákkal ellátott, díjmentes parkoló áll majd az ügyfelek rendelkezésére” − írta a BKK.

A kivitelezés alatt a Volánbusz Zrt. autóbuszainak a Vidám vásár úton alakítanak ki ideiglenes autóbusz-végállomást, a fővárosi 174-es és a 175-ös buszok az ideiglenesen forgalomba helyezett Állomás téri új autóbusz-végállomáson állnak meg. A munkálatok befejezését követően a Volánbusz Zrt. autóbuszainak végállomása mellé kerül az Ostoros út túloldaláról a 174-es és a 175-ös járatok végállomása is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.