2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb XI.kerület

Cseh Tamás-ösztöndíj

A kerületi énekes-előadóművészről nevezték el azt az ösztöndíjat, amelyre kortárs zenei tehetségek pályázhatnak. A Cseh Tamás-ösztöndíj 1–12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint.

Erre azok jelentkezhetnek, akik a legalább öt éve – pályakezdő-ösztöndíj esetében három éve – XI. kerületi állandó lakóhellyel rendelkeznek. A Cseh Tamás zenei ösztöndíj évente legfeljebb egy fő részére adományozható. Nem pályázhat az a művész, aki más, a tárgyévre jóváhagyott ösztöndíjban részesül, vagy nappali tagozatos PhD-ösztöndíjas, illetve e rendelet alapján egymást követő két évben már valamelyik ösztöndíjban részesült. Az elnyert ösztöndíjakat adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli. Pályázati adatlapok beszerezhetők a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Bocskai út 39–41.), illetve letölthetők az ujbuda.hu oldalról. A pályázat beadásának határideje: április 11.


Cseh Tamás nap Kőbányán (Fotó: Máté Krisztián)

A fiatal zenészek Cseh Tamás-napot is tartanak közösen

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.