EUR: 307,14 Ft
CHF: 281,60 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XI.kerület

Cseh Tamás-ösztöndíj

A kerületi énekes-előadóművészről nevezték el azt az ösztöndíjat, amelyre kortárs zenei tehetségek pályázhatnak. A Cseh Tamás-ösztöndíj 1–12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint.

Erre azok jelentkezhetnek, akik a legalább öt éve – pályakezdő-ösztöndíj esetében három éve – XI. kerületi állandó lakóhellyel rendelkeznek. A Cseh Tamás zenei ösztöndíj évente legfeljebb egy fő részére adományozható. Nem pályázhat az a művész, aki más, a tárgyévre jóváhagyott ösztöndíjban részesül, vagy nappali tagozatos PhD-ösztöndíjas, illetve e rendelet alapján egymást követő két évben már valamelyik ösztöndíjban részesült. Az elnyert ösztöndíjakat adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli. Pályázati adatlapok beszerezhetők a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Bocskai út 39–41.), illetve letölthetők az ujbuda.hu oldalról. A pályázat beadásának határideje: április 11.

Cseh Tamás nap Kőbányán (Fotó: Máté Krisztián)

A fiatal zenészek Cseh Tamás-napot is tartanak közösen

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.