EUR: 313,13 Ft
CHF: 261,85 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XXI.kerület

Csepelen is indulhat a sétálás

A tervek szerint hamarosan Csepelen is tart nordic walking órákat a MAKKA Szabadidősport Egyesület. A két bot segítségével az egész testet átmozgató sportág egyre népszerűbb Budapesten is, hiszen minden korosztály számára szórakoztató és egészséges program.

Nordic walking oktatás Madárdombon, természet, kirándulás Fotó: Keresztesi Balázs)

Minden korosztály számára megfelelő program a sétálás a természetben
Fotó: Keresztesi Balázs)

– Tudtam, hogy kell valamit mozogni – mesélte lapunknak Kun Gyuláné Erzsébet oktató. – Mindig is szerettem túrázni, sétálni, de futni nem. Hat-hét éve hallottam a nordic walkingról, és azonnal tudtam, ez az én sportom  – árulta el Erzsébet, akinek − mivel Pesterzsébeten lakik − a Normafa és a szigetek túl messze volt a már működő programjaikkal. Így talált rá Kovács Krisztára és a MAKKA Szabadidősport Egyesületre. – Eljártam hozzájuk, majd elkezdtem képezni magam.


Azóta pedig már Erzsébet tart órákat a dél-pesti régióban. Elmondása szerint ha valaki szeretné elkezdeni a nordic walkingot, semmi másra nincs szüksége, mint kényelmes ruhára és cipőre.

– Az indulásnál biztosítjuk a botokat, a technikát pedig megtanítjuk. Egyre többen csatlakoznak hozzánk. De csak hogy tisztán lássuk, ez nem séta két bottal, hanem nordic walking. Ha valaki jól csinálja, az izomzat kilencven-kilencvenöt százalékát átmozgatja – mondta az oktató. – A fiatalok között egyelőre kevésbé elterjedt, cikinek tartják, hogy valaki két bottal közlekedik. De oktattam már olyan harmincéveseket, akik fél óra után közölték, ezt nem bírják, míg a nyugdíjasok vígan meneteltek előttük.


Azon túl, hogy egyre többen ragadnak botot, sokan nem elégednek meg azzal, hogy a kerületükben csak heti egy foglalkozás van.

– Van, aki háromszor is túrázik velünk, csak mindig máshol. Sokakat megfertőzött már a sport, és nem szempont, hogy milyen messze van, akkor is elmennek az emberek, és jól érzik magukat a közösségben, ráadásul még jót is tesz az egészségüknek. A túlsúlyosok, mozgásszervi betegségtől szenvedők, cukorbetegek is űzhetik a nordic walkingot, amitől javul az állapotuk. Könnyen lehet, hogy Csepelen is lesz csoport. Az erzsébetivel már jártunk a XXI. kerületben, és jó lehetőséget láttunk benne.

Addig is, míg nem indulnak el a foglalkozások Csepelen, a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt szombat reggelenként a Népligetben, a Planetárium parkolójában.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.