2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XVII.kerület

Csőre Gábor forrón szereti

Sokan emlékezhetnek a Van, aki forrón szereti című filmre, amiben Tony Curtis, Jack Lemmon és Marilyn Monroe alakítja a főszerepet. A Pesti Magyar Színházban a héten debütál a mozi alapján készült musical, amiben az egyik főhőst a Rákosmentén élő Csőre Gábor alakítja.

(fotó: Zsigmond László)

Üldözi az alvilág, Joe női ruhában menekül (fotó: Zsigmond László)

– Tudtam, hogy volt egy film, amiben Tony Curtis, Jack Lemmon és Marilyn Monroe is szerepelt, de túl sok részletet nem tudtam volna felidézni belőle – mondta lapunknak a kerület szülötte, Csőre Gábor, mikor arról kérdeztük, a klasszikust vette-e alapul, amikor nekiállt kidolgozni új szerepét. Ő lesz Joe, a Sugar/Van, aki forrón szereti című musicalben, amelynek a hétvégén lesz a premierje a Pesti Magyar Színházban.


– A musical a film alapján készült, végigköveti a cselekményét, de egy kicsit más. Amikor a darab alapjaival elkészültünk, akkor néztem csak meg a filmet, és elájultam. Mennyire könnyed a színészi játék, mennyire könnyedén jönnek a poénok. Teljesen megváltozott a világ, remélem, egy szeletét vissza tudjuk adni annak a kornak.

Csőre Gábor a Tony Curtis által megformált Joe figuráját kelti életre.


– Abszurd, vicces helyzetben vagyunk. Két ember menekül a maffia elől, és nem talál jobb megoldást, mint a hullaházból lopott női ruhákba bújva egy női zenekar tagjaiként Floridába utazni és ott játszani. A nagyobb kalamajka itt kezdődik, ugyanis nem bírnak a vérükkel, mert igazi férfi mindkettő.

Tony Curtis és Jack Lemmon (balról) női zenésznek állnak

Tony Curtis és Jack Lemmon (balról) női zenésznek állnak

Csőre Gábor nem először bújik női ruhába egy szerep kedvéért.

– Ez mégis más lesz, mert nem kell teljesen nővé válni. Joe és Jerry olyanok, akiknek férfi mivolta kibukik az álca mögül, mégis el tudja hinni a környezetük, hogy ők nők. Ez egy vicces darab, reméljük, hogy a közönség is jól szórakozik majd a következő hónapokban, években.

Sugar/Van, aki forrón szereti

musical két részben

Fordította: Bátki Mihály
Magyar dalszövegek: Topolcsányi Laura

Rendező: Méhes László

Szereplők:

Joe (Josephine): Csőre Gábor

Jerry (Daphne): Pavletits Béla

Virág: Andrádi Zsanett és Simon Boglárka

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.