2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XI.kerület

Duálisan képzik az élelmiszermérnököket

Nyolc vállalattal közösen indít duális képzéseket a Szent István Egyetem Élelmiszer-tudományi Kara. Az együttműködési megállapodást a Villányi úton, az egyetemhez az év elején integrálódott Budai Campuson írták alá.

A SPAR Magyarország Kft. és a Szent István Egyetem, Budai Campus stáj Dr. Palkovics László oktatási államtitkár Dr. Tőzsér János rektor Dr. Palkovics László mb. rektorhelyettes (Fotó: Sáfár Tibor)

A Villányi úti budai campuson zavartalanul folyik az oktatás a Szent István Egyetemhez való csatlakozás után Dr. Tőzsér János rektor
Dr. Palkovics László mb. rektorhelyettes
(Fotó: Sáfár Tibor)

 

Az Élelmiszer-tudományi Kar új duális képzéseinek keretében a 2016/17-es tanévben 24 élelmiszermérnök alapszakos hallgató kezdi meg szakmai gyakorlatát a partnerszervezeteknél. Dr. Palkovics László oktatási államtitkár elmondta, a Szent István Egyetem új struktúrájában lényegesen nagyobb mértékben ki tudja elégíteni a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar szakember- és kutatási igényeit.


A SPAR Magyarország Kft. és a Szent István Egyetem, Budai Campus stáj Dr. Palkovics László oktatási államtitkár Dr. Tőzsér János rektor Dr. Palkovics László mb. rektorhelyettes (Fotó: Sáfár Tibor)

Dr. Palkovics László oktatási államtitkár és dr. Palkovics László megbízott rektorhelyettes között dr. Tőzsér János rektor

– Az egyetem mellett a partnervállalatok is aktívan részt vesznek a hallgatók gyakorlatorientált képzésében, elősegítve ezzel a fiatalok szakmában történő elhelyezkedését. Az egyetem, a hallgató és a vállalat egyaránt profitál ebből a megállapodásból – jelentette ki az államtitkár.

Az új duális partnerek olyan meghatározó, piacvezető hazai és nemzetközi vállalatok, amelyek elkötelezetten támogatják a hazai élelmiszermérnök- és agrárszakember-képzést. Dr. Palkovics László megbízott rektorhelyettes arról számolt be, hogy az előzetes egyeztetések és igények alapján várhatóan a Szent István Egyetem Budai Campusán a következő években tovább emelkedik mind a vállalati partnerek, mind a duális képzésben részt vevő hallgatók száma.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.