EUR: 313,19 Ft
CHF: 261,54 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XI.kerület

Duálisan képzik az élelmiszermérnököket

Nyolc vállalattal közösen indít duális képzéseket a Szent István Egyetem Élelmiszer-tudományi Kara. Az együttműködési megállapodást a Villányi úton, az egyetemhez az év elején integrálódott Budai Campuson írták alá.

A SPAR Magyarország Kft. és a Szent István Egyetem, Budai Campus stáj Dr. Palkovics László oktatási államtitkár Dr. Tőzsér János rektor Dr. Palkovics László mb. rektorhelyettes (Fotó: Sáfár Tibor)

A Villányi úti budai campuson zavartalanul folyik az oktatás a Szent István Egyetemhez való csatlakozás után Dr. Tőzsér János rektor
Dr. Palkovics László mb. rektorhelyettes
(Fotó: Sáfár Tibor)

 

Az Élelmiszer-tudományi Kar új duális képzéseinek keretében a 2016/17-es tanévben 24 élelmiszermérnök alapszakos hallgató kezdi meg szakmai gyakorlatát a partnerszervezeteknél. Dr. Palkovics László oktatási államtitkár elmondta, a Szent István Egyetem új struktúrájában lényegesen nagyobb mértékben ki tudja elégíteni a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar szakember- és kutatási igényeit.


A SPAR Magyarország Kft. és a Szent István Egyetem, Budai Campus stáj Dr. Palkovics László oktatási államtitkár Dr. Tőzsér János rektor Dr. Palkovics László mb. rektorhelyettes (Fotó: Sáfár Tibor)

Dr. Palkovics László oktatási államtitkár és dr. Palkovics László megbízott rektorhelyettes között dr. Tőzsér János rektor

– Az egyetem mellett a partnervállalatok is aktívan részt vesznek a hallgatók gyakorlatorientált képzésében, elősegítve ezzel a fiatalok szakmában történő elhelyezkedését. Az egyetem, a hallgató és a vállalat egyaránt profitál ebből a megállapodásból – jelentette ki az államtitkár.

Az új duális partnerek olyan meghatározó, piacvezető hazai és nemzetközi vállalatok, amelyek elkötelezetten támogatják a hazai élelmiszermérnök- és agrárszakember-képzést. Dr. Palkovics László megbízott rektorhelyettes arról számolt be, hogy az előzetes egyeztetések és igények alapján várhatóan a Szent István Egyetem Budai Campusán a következő években tovább emelkedik mind a vállalati partnerek, mind a duális képzésben részt vevő hallgatók száma.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.