2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Tatabánya

Egymásra reflektáló, összekacsintó alkotások

Méltó módon, Szamódy Zsolt Olaf fotóművész és Szunyogh László szobrászművész közös kiállításának megnyitójával kezdődhetett el az idei Tatabányai Tavaszi Fesztivál. A jó barátságban és szellemi kapcsolatban lévő két alkotó évtizedes szokása, hogy műveiket időnként közösen mutatják be az érdeklődőknek. A Kortárs Galériában ezúttal legfrissebb egymásra reflektáló alkotásaik: fotók és kisplasztikák vendégeskednek.

12b

− Mindig figyeljük egymás munkáját, hol közelről, hol távolabbról. Egy-egy közös kiállítás előtt sokat beszélgetünk, véleményt kérünk és véleményezünk. A mostani kiállításra igyekeztem a legfrissebb munkáimat elhozni. Az elmúlt évekből válogattam, zömében olyan alkotásokat, amelyek itt még nem jártak − tájékoztatott Szunyogh László, hozzátéve, két munkája olyannyira új, hogy, erre a tárlatra készült el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.