EUR: 303,73 Ft
CHF: 267,20 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Külföld

Együtt ünnepeltek a kárpátaljai magyar szervezetek Beregszászon

Fennállása óta először ünnepelt együtt a két meghatározó kárpátaljai magyar szervezet, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) kedden Beregszászon, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulóját méltatva.

A város központjában álló Petőfi-szobornál tartott ünnepségen a több mint ezer fős közönséget köszöntő beszédében Babják Zoltán, Beregszász polgármestere örömét fejezte ki, hogy “az idei évben a magyar szervezetek és a történelmi egyházak közös megemlékezésen juttatják el március 15-e üzenetét a beregszásziakhoz”.

Ugyanakkor aggodalmának adott hangot a kárpátaljai magyarság körében fokozódó elvándorlás miatt, ami – mint fogalmazott – súlyos sebet ejt a kárpátaljai magyar egység érdekében eddig kifejtett munkán, “gyengíti érdekérvényesítő képességünket”. Pedig most lenne legnagyobb szükség az összefogás, az együttműködés erejére – tette hozá. Hangsúlyozta, hitet és erőt kell adni mindenkinek: hitet a közösség összetartó erejében, erőt a szülőföldön való maradáshoz, boldoguláshoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • A haditengerészet veszélyezteti a kereskedelmi hajókat

  A haditengerészet veszélyezteti a kereskedelmi hajókat

  Az amerikai haditengerészet egyre nagyobb kockázatot jelent a kereskedelmi hajók számára az ázsiai vizeken – hangsúlyozta keddi vezércikkében a China Daily angol nyelvű, kínai állami napilap azután, hogy egy amerikai hadihajó kereskedelmi hajóval ütközött Szingapúr partjainál.

 • Őrizetbe vették a sztárrendezőt

  Őrizetbe vették a sztárrendezőt

  A kiemelt ügyeket vizsgáló orosz nyomozóhatóság kedden bejelentette, hogy őrizetbe vették Kirill Szerebrennyikov orosz sztárrendezőt, és vádat emelnek ellene hűtlen kezelés miatt.

 • 107 milliárdot fizettek a nőnek a rákkeltő babapúder miatt

  107 milliárdot fizettek a nőnek a rákkeltő babapúder miatt

  Egy kaliforniai bíróság hétfőn 417 millió dolláros (107 milliárd forintos) kártérítést ítélt meg egy nőnek, aki azzal vádolta meg a Johnson & Johnson vállalatot, hogy gyógyíthatatlan petefészekrákját a cég intim célokra is ajánlott babapúdere okozta.