EUR: 308,44 Ft
CHF: 287,67 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Külföld

Elfogták a harmadik brüsszeli terroristát

Brüsszel, 2016. március 23.
Belga katonák a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren 2016. március 23-án, egy nappal azután, hogy feltehetően az Iszlám Államhoz tartozó terroristák robbantásos merényleteket követtek el a reptéren, valamint egy metróállomáson. A támadásokban 34 ember életét vesztette, több mint kétszáz megsebesült. (MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

Azonosították annak a “terrorkommandónak” a harmadik tagját, amely a hét elején robbantásos merényletet követett el a brüsszeli nemzetközi repülőtéren – jelentette a belga sajtó szombat délben. A rendőrség Faycal Cheffou néven említi a gyanúsítottat, akit már a merényletet követő nyomozás keretében őrizetbe vettek.

A hatóságok pénteki közleménye szerint a férfit, akit akkor még csak Faycal C.-ként említettek, az ügyészség épülete mellett vették őrizetbe. A közleményben még nem utaltak arra, hogy ez az ember a térfigyelő kamerák felvételein is látható háromfős terrorcsoport “harmadik tagja”, aki sötét kalapot és világos felöltőt viselt a brüsszeli repülőtéren. Két társa önmagát is felrobbantotta a keddi merényletben.

A Le Soir francia nyelvű belga napilap értesülése szerint az a taxisofőr ismerte fel, aki a támadókat a reptérre szállította.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek