EUR: 304,55 Ft
CHF: 267,69 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Belföld

Elhunyt a botrányhős rendőr dandártábornok

Meghalt dr. Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok csütörtökön reggel – értesült a Lokál. Úgy tudjuk, az egykori főzsaru, akire a legutóbb ellene hozott ítélet szerint négy és fél év börtön várt, szívinfarktust kapott.

A Központi Bűnüldözési Igazgatóság egykori vezetője, későbbi XIII. kerületi rendőrkapitány neve számos botrány kapcsán lett országszerte ismert. A Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként azzal került a figyelem középpontjába, hogy 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét. Később ezt azzal magyarázta, hogy vízhajtó menedzsertablettát szedett. Állásából egészségi okokra hivatkozva menesztették, ezután lett XIII. kerületi rendőrkapitány, ahol 2007-ben újabb botrányt csinált. Járművével három parkoló autót tört össze, majd távozott a helyszínről és felettesét úgy tájékoztatta, az autója eltűnt. Később azt is hozzátette, egy alteregója rendezett ámokfutást kocsijával a Petneházy utcában.

2010-ben pedig egy óra leforgása alatt kétszer kapták ittas vezetésen Óbudán. Ezt követően robbant ki a vesztegetési botrány, amelyért tavaly év végén négy és fél évre börtönt kapott befolyással üzérkedés miatt a Fővárosi Ítélőtáblán. Az ítélet szerint Kiss közvetítőként tüntette fel magát egy olyan ügyben, amelyben pénzt kértek a 15 milliárdos hűtlen kezeléssel vádolt Kocsis Istvántól, a Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatójától, hogy az ellene indult büntetőeljárás számára kedvező fordulatot vegyen. A bíróság szerint Kiss Ernő a vesztegetési pénz részeként 2011-ben az otthonában átvett 120 ezer eurót Szász Andrástól, Kocsis István volt főtanácsadójától, aki szintén gyanúsított a büntetőeljárásban. Az ügyészség szerint egy a perben ismeretlenül maradt, Szabó nevű ember 6 millió eurót (mintegy 1,8 milliárd forintot) követelt a büntetőeljárás „elintézéséért”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezzel a videóval cáfolják a 444.hu hazugságát a magyar vívók

    Ezzel a videóval cáfolják a 444.hu hazugságát a magyar vívók

    Felháborító és aljas tettre vetemedett a 444.hu és a portál hazugságát átvevő Index. A Soros György által pártolt lapok ezúttal túl messzire mentek. Egyebek mellett a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkárának Boczkó Gábornak a szavait kérdőjelezték meg, amikor hazugsággal vádolták a lipcsei vívó világbajnokságon részt vevő magyar vívókat, akik a rossz közbiztonságra panaszkodtak.

  • Megújul a lillafüredi kisvasút

    Megújul a lillafüredi kisvasút

    Korhűen újítja fel a Lillafüredi Állami Erdei Vasútat üzemeltetője, az Északerdő Zrt., miután kiderült, hogy a kormány a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztéséről szóló határozata szerint a lillafüredi kisvasút felújítását is támogatja – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.