2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XXI.kerület

Elhunyt Keönch Boldizsár

Február 21-én, életének 78. évében elhunyt Keönch Boldizsár egyetemi docens, az Egressy Béni Zeneművészeti Iskola professzora – számolt be honlapján az iskola.

keonch

fotó:ittlakunk.hu

Keönch Boldizsár 1938. március 16-án született. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1971-ben végzett, Réti József növendékeként. 1966 és 1969 között a Magyar Rádió Énekkarának tagja volt, 1969–1976-ban a Színház- és Filmművészeti Főiskolán korrepetitor és hangképzéstanár, 1973-tól a Zeneakadémia tanára, 1976-tól a Kecskeméti Kodály Intézet hangképzéstanára volt. Több magyar mű bemutatójának szólistája, Ránki György, Farkas Ferenc és Kósa György ajánlott neki műveket. Európa majd minden országában fellépett oratórium- és dalénekesként, szerepelt az Egyesült Államokban és Ausztráliában. A kortárs zene mellett a barokk és a klasszikus oratóriumok és a romantikus dalirodalom volt a fő előadói területe – olvasható az Egressy honlapján. 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.