EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XXI.kerület

Elhunyt Keönch Boldizsár

Február 21-én, életének 78. évében elhunyt Keönch Boldizsár egyetemi docens, az Egressy Béni Zeneművészeti Iskola professzora – számolt be honlapján az iskola.

keonch

fotó:ittlakunk.hu

Keönch Boldizsár 1938. március 16-án született. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1971-ben végzett, Réti József növendékeként. 1966 és 1969 között a Magyar Rádió Énekkarának tagja volt, 1969–1976-ban a Színház- és Filmművészeti Főiskolán korrepetitor és hangképzéstanár, 1973-tól a Zeneakadémia tanára, 1976-tól a Kecskeméti Kodály Intézet hangképzéstanára volt. Több magyar mű bemutatójának szólistája, Ránki György, Farkas Ferenc és Kósa György ajánlott neki műveket. Európa majd minden országában fellépett oratórium- és dalénekesként, szerepelt az Egyesült Államokban és Ausztráliában. A kortárs zene mellett a barokk és a klasszikus oratóriumok és a romantikus dalirodalom volt a fő előadói területe – olvasható az Egressy honlapján. 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.