EUR: 308,72 Ft
CHF: 285,23 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb X.kerület

Épül-szépül a sétány

Októberben kezdődött az Újhegyi sétány felújítása, mára egyre több eredmény látható is a városrész főutcájában. A közösségi tereket érintő fejlesztés összköltsége 712 millió forint, ebből a Kőbányai Önkormányzat 195 millió forintot saját forrásból biztosít, a beruházást a fővárosi önkormányzat városrehabilitációs keretéből  517 millió forinttal támogatja.

 

Újhegyi sétány, művelődési ház és könyvtár (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az Újhegyi sétányon hamarosan elkészül a művelődési ház és a könyvtár is
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Tavaszra a Bányató utcától a Harmat utcáig újjászületik a sétány és környéke. Akadálymentessé válik a közlekedés, felújítják, illetve az itt élők által használt útvonalakra helyezik át a járdákat, megújul a közösségi ház, kibővítik a könyvtárat. Új piacteret és önkormányzati ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki, új játszótér épül a gyerekeknek, fitneszpark lesz a felnőtteknek, szabadidőpark az időseknek. A lakótelepet új utcabútorokkal, megújított növényzettel, szökőkutakkal, csobogókkal teszik élhetőbbé, barátságosabbá.

Újhegyi sétány, díszburkolat (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az Éltes Mátyás iskola ideiglenes bejáratánál, a Bányató utca felőli résznél a díszburkolat elkészült (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.