EUR: 312,66 Ft
CHF: 260,79 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb X.kerület

Épül-szépül a sétány

Októberben kezdődött az Újhegyi sétány felújítása, mára egyre több eredmény látható is a városrész főutcájában. A közösségi tereket érintő fejlesztés összköltsége 712 millió forint, ebből a Kőbányai Önkormányzat 195 millió forintot saját forrásból biztosít, a beruházást a fővárosi önkormányzat városrehabilitációs keretéből  517 millió forinttal támogatja.

 

Újhegyi sétány, művelődési ház és könyvtár (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az Újhegyi sétányon hamarosan elkészül a művelődési ház és a könyvtár is
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Tavaszra a Bányató utcától a Harmat utcáig újjászületik a sétány és környéke. Akadálymentessé válik a közlekedés, felújítják, illetve az itt élők által használt útvonalakra helyezik át a járdákat, megújul a közösségi ház, kibővítik a könyvtárat. Új piacteret és önkormányzati ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki, új játszótér épül a gyerekeknek, fitneszpark lesz a felnőtteknek, szabadidőpark az időseknek. A lakótelepet új utcabútorokkal, megújított növényzettel, szökőkutakkal, csobogókkal teszik élhetőbbé, barátságosabbá.


Újhegyi sétány, díszburkolat (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az Éltes Mátyás iskola ideiglenes bejáratánál, a Bányató utca felőli résznél a díszburkolat elkészült (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.