EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb X.kerület

Épül-szépül a sétány

Októberben kezdődött az Újhegyi sétány felújítása, mára egyre több eredmény látható is a városrész főutcájában. A közösségi tereket érintő fejlesztés összköltsége 712 millió forint, ebből a Kőbányai Önkormányzat 195 millió forintot saját forrásból biztosít, a beruházást a fővárosi önkormányzat városrehabilitációs keretéből  517 millió forinttal támogatja.

 

Újhegyi sétány, művelődési ház és könyvtár (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az Újhegyi sétányon hamarosan elkészül a művelődési ház és a könyvtár is
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Tavaszra a Bányató utcától a Harmat utcáig újjászületik a sétány és környéke. Akadálymentessé válik a közlekedés, felújítják, illetve az itt élők által használt útvonalakra helyezik át a járdákat, megújul a közösségi ház, kibővítik a könyvtárat. Új piacteret és önkormányzati ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki, új játszótér épül a gyerekeknek, fitneszpark lesz a felnőtteknek, szabadidőpark az időseknek. A lakótelepet új utcabútorokkal, megújított növényzettel, szökőkutakkal, csobogókkal teszik élhetőbbé, barátságosabbá.

Újhegyi sétány, díszburkolat (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az Éltes Mátyás iskola ideiglenes bejáratánál, a Bányató utca felőli résznél a díszburkolat elkészült (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.