2017. november 19., vasárnap
Erzsébet

Belföld

Farkasbőrbe bújt a Jobbik

Különös szervezet bukkant fel a Jobbik háza táján, a magukat Farkasok néven futtató tömörülés nem csak harcászatra, hanem ideológiára is oktatja tagjait. A Jobbik cáfolja, hogy közük lenne a félkatonai sejthez, ugyanakkor a Farkasok vezetője a radikális párt fizetett munkatársa.

Farkasok, Jobbik (Fotó: Facebook)

Farkasok falkában (Fotó: Facebook)

Ősi tartalom modern formában – ezzel a címmel jelentetett meg magáról videót még 2014-ben a Farkasok névre hallgató csoport. A bemutatkozó filmben az látszik, hogy terepruhás férfiak közös szertartáson vesznek részt, majd arcukat maszkkal eltakarva, lőfegyvernek látszó tárgyakkal különböző katonai feladatokat hajtanak végre. Az anyag talán legerősebb része, amikor az egyik “farkast” négyen próbálják meg a földre vinni, miközben a háttérben együttesen kántált ima hallatszik: Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben, a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk!


Ez a videó az első bizonyítéka annak, hogy a Farkasok félkatonai tömörülés létezik, az viszont biztos, hogy a szervezet 2014-hez képest is jó néhány évvel korábban már megalakult. Ezt bizonyítja, hogy Magvasi Adrián, a Jobbik választókerületi elnöke saját bevallása szerint is már 2012-ben részt vett ezeken a foglalkozásokon. Hogy hogyan maradhatott mindeddig rejtve a csoport, az talán annak is betudható, hogy a mögötte álló erők nem siettek nagydobra verni a gépfegyverekkel és késekkel – vagy ezekre legalábbis megszólalásig hasonlító eszközökkel – rohangáló sejt tevékenységét.

Barcsa-Turner Gábor, farkasok, HVIM (Fotó: Facebook)

Barcsa-Turner Gábor (Fotó: Facebook)

Ez persze érthető is, hiszen a szálak egészen a Jobbikig érnek, és ugyan ki örülne neki, ha az éppen a “cukiság kampány” kellős közepén járó pártra baljós árnyak vetülnének. Ezzel együtt is tény, hogy a saját közösségi oldalán magát a Farkasok vezérének nevező Barcsa-Turner Gábor Vona Gábor pártelnök jó barátja, a radikálisok fizetett munkatársa, sőt, a vállaltan Jobbik szimpatizáns Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) társelnöke is. A Jobbik az ügy kipattanásakor rögtön cáfolta, hogy bármi köze is lenne a Farkasok mozgalmához, arra viszont már nem tértek ki, hogy 2010 és 2015 között több mint 38 millió forintot juttattak a HVIM-nek. Amelynek tehát az első embere a főfarkas is egyben.


A Farkasok mindenesetre az őket övező botrányok ellenére sem hátráltak meg, és már a 2016-os nagy nyári kiképzést szervezik. Mint írják, a válogatás jogát fenntartják, hazafias érzelmű, egészséges, jó fizikai állapotú, legfeljebb 40 éves férfiak jelentkezését várják.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárkövek megóvására koncentrál a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP), amely erre 180 millió forintot nyert uniós pályázaton – közölte a park az MTI-vel.

 • Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet. A leghidegebb órákban többfelé lesznek mínuszok, s helyenként napközben is 5 fok alatti maximumok várhatók, de többfelé 10 foknál is melegebb lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka neurológiai betegség kialakulásának hátterében, ami több mint két évnyi kutatómunka eredménye – mondta Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.