EUR: 307,34 Ft
CHF: 282,05 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Egyéb XII.kerület

Felavatták Sztankay emléktábláját

Emléktáblát helyezett el a Városmajor utca 10-es számú épület falán Hegyvidék önkormányzata Sztankay István, a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész tiszteletére.

Budapest, 2012. január 30. Sztankay István Kossuth-díjas színművész - akit 2012. január 24-én választottak meg a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére - mosolyog otthonában 2012. január 30-án. MTI Fotó: Beliczay László

Sztankay István bel-budai polgár volt MTI Fotó: Beliczay László

A színművész egykori lakóházánál felavatott emléktáblát felesége, Sztankay-Bedők Beáta keramikus tervezte. A tábla előtt Léner Péter Kossuth-díjas rendező azt hangsúlyozta: „Sztankay István polgár volt, abban az értelemben, ahogy Márai Sándor gondolkodott az egyszerre magyar és európai polgárról. Ha Sztankay Istvánt megkérdezték, hol lakik, azt válaszolta: Bel-Budán.

Sztankay-emléktábla12

Az emléktábla a Városmajor utca 10. számú ház falán, Sztankay István egykori lakóhelyén van

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.