2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb XII.kerület

Felavatták Sztankay emléktábláját

Emléktáblát helyezett el a Városmajor utca 10-es számú épület falán Hegyvidék önkormányzata Sztankay István, a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész tiszteletére.

Budapest, 2012. január 30. Sztankay István Kossuth-díjas színművész - akit 2012. január 24-én választottak meg a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére - mosolyog otthonában 2012. január 30-án. MTI Fotó: Beliczay László

Sztankay István bel-budai polgár volt MTI Fotó: Beliczay László

A színművész egykori lakóházánál felavatott emléktáblát felesége, Sztankay-Bedők Beáta keramikus tervezte. A tábla előtt Léner Péter Kossuth-díjas rendező azt hangsúlyozta: „Sztankay István polgár volt, abban az értelemben, ahogy Márai Sándor gondolkodott az egyszerre magyar és európai polgárról. Ha Sztankay Istvánt megkérdezték, hol lakik, azt válaszolta: Bel-Budán.

Sztankay-emléktábla12

Az emléktábla a Városmajor utca 10. számú ház falán, Sztankay István egykori lakóhelyén van

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.