EUR: 308,44 Ft
CHF: 287,98 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb XII.kerület

Felavatták Sztankay emléktábláját

Emléktáblát helyezett el a Városmajor utca 10-es számú épület falán Hegyvidék önkormányzata Sztankay István, a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész tiszteletére.

Budapest, 2012. január 30. Sztankay István Kossuth-díjas színművész - akit 2012. január 24-én választottak meg a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére - mosolyog otthonában 2012. január 30-án. MTI Fotó: Beliczay László

Sztankay István bel-budai polgár volt MTI Fotó: Beliczay László

A színművész egykori lakóházánál felavatott emléktáblát felesége, Sztankay-Bedők Beáta keramikus tervezte. A tábla előtt Léner Péter Kossuth-díjas rendező azt hangsúlyozta: „Sztankay István polgár volt, abban az értelemben, ahogy Márai Sándor gondolkodott az egyszerre magyar és európai polgárról. Ha Sztankay Istvánt megkérdezték, hol lakik, azt válaszolta: Bel-Budán.

Sztankay-emléktábla12

Az emléktábla a Városmajor utca 10. számú ház falán, Sztankay István egykori lakóhelyén van

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.