EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XXI.kerület

Felfüggesztett börtönt kapott egy kórházi ápolóra támadó férfi

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a XX., XXI. és XXIII. kerületi bíróság egy 22 éves férfit, aki késsel támadt egy kórházi ápolóra – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség az MTI-t. Ibolya Tibor főügyész közölte: a férfit egy fővárosi szórakozóhelyről erősen ittas állapotban szállították be a kórházba, ahol már az elhelyezésekor agresszív volt. Állapotát óránként ellenőrizte egy ápoló, akit hajnali négy óra körül minden előzmény nélkül egy magánál tartott késsel megtámadott: a hasa irányába csapott, ennek következtében a kórházi dolgozó könnyebben megsérült. A bíróság súlyos testi sértés kísérlete miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztette.
– A tárgyaláson eljáró ügyész fellebbezett az ítélet ellen és letöltendő börtönbüntetést kért az elkövetőre – áll a közleményben.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.