EUR: 323,10 Ft
CHF: 280,42 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb XXI.kerület

Feri bácsit ünnepelték az öttusázók

A csepeli öttusázók hagyományos évadnyitóján díjazták a 2015-ös év legjobbjait, és 90. születésnapján köszöntötték Benedek Ferenc mesteredzőt, a magyar öttusasport kiemelkedő alakját.

A Csepel Pláza zsúfolásig megtelt egykori mozitermében Hanzély Ákos, a Csepeli Öttusa- és Vízi Sport Egyesület klubigazgatója, egykori világ- és Európa-bajnok köszöntötte a megjelenteket, többek között Feri bácsi egykori tanítványait és pályatársait: személyesen volt jelen Balczó András, Maracskó Tibor, Földi László, Borlay György, Dobi Lajos, Sárfalvi Béla, Németh Ferenc, Sárfalvi Péter és Pécsi Gábor mesteredző is, de Martinek János, Simóka Beáta és Széles Sándor úszóedző is megtisztelte jelenlétével az eseményt. Szép számmal képviseltették magukat a klub vezetői, sportolói is, a csepeli önkormányzattól pedig Morovik Attila alpolgármester volt jelen.


Csepeliottusa

fotó:csepeli öttusa

Tavaly a legjobban teljesítő csepeli öttusázók közül elsőként Simon Saroltát köszöntötték, a tehetséges csepeli lány a tavalyi junior Eb-n egyéniben második, csapatban pedig első helyezést ért el. A kék-piros klub 2015-ben kiemelkedő évet zárt, ugyanis a Magyar Olimpiai Bizottság Simon Saroltát az év utánpótláskorú öttusaversenyzőjének, edzőjét, Szegi Csabát pedig az év utánpótlásedzőjének választotta.

 

Az elismerések kiosztását követően Benedek Ferencet köszöntötték 90. születésnapja alkalmából.


Morovik&Benedek

Morovik Attila alpolgármester is felköszöntötte Benedek Ferencet

–Feri bácsi a második édesapánk volt, akivel gyakran több időt töltöttünk, mint a szüleinkkel – mondta Pécsi Gábor mesteredző. Csethe István – levélben – a pécsi öttusázók jókívánságaival köszöntötte a mestert: „Példakép előttünk, hogy hogyan kell küzdeni egy szent célért, hogy nincs lehetetlen, mindig fel lehet állni és újra kezdeni” – írta.

Ezután a néhai legendás sportriporter Molnár Dániel interjúját vetítették le, amelyben Benedek Ferenc őszintén mesélt arról, hogyan is talált rá „a magyar öttusa legfényesebb gyöngyszemére”, Balczó Andrásra. Később szót kaptak Benedek Ferenc egykori világhírű tanítványai, Németh Ferenc, Fáklya Béla, Balczó András és Földi László is, akik egy-egy történetet felelevenítve emlékeztek az „öttusapápával” töltött évtizedekre. Morovik Attila alpolgármester is köszöntötte a mesteredzőt, Hanzély Ákos pedig egy digitális képkerettel örvendeztette meg az ünnepeltet, hogy segítségével a felejthetetlen pillanatokat bármikor felidézhesse az idős sportember – számolt be a Csepeli Öttusa Média.

 

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.