2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Fidesz: azok “tolják maguk előtt” a pedagógusokat, akik csökkentették a fizetésüket

A Fidesz-frakció szerint azok, akik ma a pedagógusokat tolják maguk előtt, kormányzásuk alatt “több száz iskolát zártak be, utcára tettek több ezer pedagógust és elvettek tőlük egyhavi bért”.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke ugyancsak pénteken azt mondta: pártja mindenkit a pedagógusok melletti szolidaritásra és arra buzdít, hogy vegyen részt a március 15-ei Kossuth téri tüntetésen a fővárosban. Hozzátette: a kormány – ahelyett, hogy beismerte volna oktatáspolitikája bukását – mindent megpróbált, hogy befogja a pedagógusok száját.


A Fidesz azt írta: Gyurcsány Ferenc, az MSZP és a liberálisok folyamatosan “elvették a pénzt az oktatástól, az iskolákat fenntartó önkormányzatokat pedig eladósították”.

Közölték: a polgári kormány 2010 óta folyamatosan “pótolja az oktatásra szánt pénzt, átvette az iskolák fenntartását és az önkormányzatok adósságát, és a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus-béremelést indította el”, amelyre eddig 234 milliárd forintot fordított, és amely idén és jövő ősszel is folytatódik.

Hangsúlyozták azt is: bevezették az ingyenes tankönyvellátást, a kisgyermekek 90 százalékára kiterjesztették az ingyenes étkeztetést, és eddig félezer iskolát fejlesztettek.

A köznevelési kerekasztal alig egy hónap alatt számos eredményt ért el, átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és csökkennek a pedagógusok terhei is – olvasható a Fidesz-frakció közleményében.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megfejtették a földönkívülinek hitt chilei minimúmia titkát

  Megfejtették a földönkívülinek hitt chilei minimúmia titkát

  Megfejtették a sokak által földönkívülinek hitt chilei minimúmia titkát: több hétig tartó intenzív DNS-vizsgálatok során kiderítették, hogy egy csonttorzulásban szenvedett, nőnemű emberi magzaté a bizarr, hosszúkás koponyájú, nagy szemlyukú, mumifikálódott, mindössze 15 centiméteres csontváz.

 • Ipari parkot hoznak létre Martonvásáron

  Ipari parkot hoznak létre Martonvásáron

  Kormányhatározat alapján 3,226 milliárd forint állami forrásból ipari parkot létesítenek a Fejér megyei Martonvásár határában – jelentette be a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 • Így gúnyolták Alföldit a Jobbik képviselői

  Így gúnyolták Alföldit a Jobbik képviselői

  Bár manapság a Jobbik részéről az hangzik el, hogy Alföldi Róbert „egyenesen feltétele egy normális országnak”, korábban több jobbikos politikus is visszatérően gyalázta Alföldit.