EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 22., szombat
Magdolna

Belföld

Fidesz: azok “tolják maguk előtt” a pedagógusokat, akik csökkentették a fizetésüket

A Fidesz-frakció szerint azok, akik ma a pedagógusokat tolják maguk előtt, kormányzásuk alatt “több száz iskolát zártak be, utcára tettek több ezer pedagógust és elvettek tőlük egyhavi bért”.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke ugyancsak pénteken azt mondta: pártja mindenkit a pedagógusok melletti szolidaritásra és arra buzdít, hogy vegyen részt a március 15-ei Kossuth téri tüntetésen a fővárosban. Hozzátette: a kormány – ahelyett, hogy beismerte volna oktatáspolitikája bukását – mindent megpróbált, hogy befogja a pedagógusok száját.

A Fidesz azt írta: Gyurcsány Ferenc, az MSZP és a liberálisok folyamatosan “elvették a pénzt az oktatástól, az iskolákat fenntartó önkormányzatokat pedig eladósították”.

Közölték: a polgári kormány 2010 óta folyamatosan “pótolja az oktatásra szánt pénzt, átvette az iskolák fenntartását és az önkormányzatok adósságát, és a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus-béremelést indította el”, amelyre eddig 234 milliárd forintot fordított, és amely idén és jövő ősszel is folytatódik.

Hangsúlyozták azt is: bevezették az ingyenes tankönyvellátást, a kisgyermekek 90 százalékára kiterjesztették az ingyenes étkeztetést, és eddig félezer iskolát fejlesztettek.

A köznevelési kerekasztal alig egy hónap alatt számos eredményt ért el, átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és csökkennek a pedagógusok terhei is – olvasható a Fidesz-frakció közleményében.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.