EUR: 312,26 Ft
CHF: 261,51 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb XII.kerület

Figyelembe veszi a lakók érdekeit a TE

Csörsz utca, lakóház (Fotó: Keresztesi Balázs)

A multifunkciós sportcsarnokot a Csörsz utcai házaktól legalább 100 méteres távolságra helyezik el

A Testnevelési Egyetem campusának fejlesztéséhez a kormány 36,8 milliárd forint támogatást biztosít. Az elkészült tervekről egyeztetést folytattak a Hegyvidék önkormányzatával és a környékbeli lakók képviselőivel. Az itt élők szempontjait figyelembe véve átalakították a Csörsz utcai sporttelepre vonatkozó elképzeléseket: a multifunkciós sportcsarnokot a Hegyalja út felőli oldalon, a Csörsz utcai házaktól legalább 100 méteres távolságra helyezik el, ezért az a lakók kilátását nem zavarja és árnyékot sem vet majd az épületekre. A szomszédos közparkból egyetlen négyzetcentimétert sem vesznek el, és arra is ügyeltek, hogy a sportcsarnok buszokkal, autókkal való megközelítése ne a Csörsz utca felől történjen. (12.)

Testnevelési Egyetem, TF (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kompromisszumos megoldás született a Testnevelési Egyetem campusának fejlesztéséről

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.