EUR: 306,97 Ft
CHF: 281,51 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XII.kerület

Figyelembe veszi a lakók érdekeit a TE

Csörsz utca, lakóház (Fotó: Keresztesi Balázs)

A multifunkciós sportcsarnokot a Csörsz utcai házaktól legalább 100 méteres távolságra helyezik el

A Testnevelési Egyetem campusának fejlesztéséhez a kormány 36,8 milliárd forint támogatást biztosít. Az elkészült tervekről egyeztetést folytattak a Hegyvidék önkormányzatával és a környékbeli lakók képviselőivel. Az itt élők szempontjait figyelembe véve átalakították a Csörsz utcai sporttelepre vonatkozó elképzeléseket: a multifunkciós sportcsarnokot a Hegyalja út felőli oldalon, a Csörsz utcai házaktól legalább 100 méteres távolságra helyezik el, ezért az a lakók kilátását nem zavarja és árnyékot sem vet majd az épületekre. A szomszédos közparkból egyetlen négyzetcentimétert sem vesznek el, és arra is ügyeltek, hogy a sportcsarnok buszokkal, autókkal való megközelítése ne a Csörsz utca felől történjen. (12.)

Testnevelési Egyetem, TF (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kompromisszumos megoldás született a Testnevelési Egyetem campusának fejlesztéséről

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.