EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,65 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XIV.kerület

Fizetős lesz a zuglói parkolás

Parkolás, parkoló autómata Ferencvárosban (Fotó: Máté Krisztián)

Parkolás, parkoló automata Ferencvárosban (Fotó: Máté Krisztián)

A képviselő-testület legutóbbi ülésén megalkotta a Zugló területén várakozó és az üzemképtelen járművek tárolására vonatkozó rendeletét. Az előterjesztést valamennyi képviselő megszavazta. A rendelet értelmében a fizetős övezetekben élő zuglóiak első autója ingyenesen parkolhat, a másodikra pedig jelentős díjengedményt kapnak. Meghatározott ideig díjmentesen várakozhatnak a terület egészségügyi ellátásában részt vevők, míg a fizetőzónában működő vállalkozások járművei kedvezményesen parkolhatnak. A Városliget és az Örs vezér tere környékén azért van szükség a díjköteles parkolóövezet kialakítására, mert ezeken a területeken megszaporodtak a kerület utcáit P+R parkolónak használók.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.