2017. december 07., csütörtök
Ambrus

Egyéb XIV.kerület

Fizetős lesz a zuglói parkolás

Parkolás, parkoló autómata Ferencvárosban (Fotó: Máté Krisztián)

Parkolás, parkoló automata Ferencvárosban (Fotó: Máté Krisztián)

A képviselő-testület legutóbbi ülésén megalkotta a Zugló területén várakozó és az üzemképtelen járművek tárolására vonatkozó rendeletét. Az előterjesztést valamennyi képviselő megszavazta. A rendelet értelmében a fizetős övezetekben élő zuglóiak első autója ingyenesen parkolhat, a másodikra pedig jelentős díjengedményt kapnak. Meghatározott ideig díjmentesen várakozhatnak a terület egészségügyi ellátásában részt vevők, míg a fizetőzónában működő vállalkozások járművei kedvezményesen parkolhatnak. A Városliget és az Örs vezér tere környékén azért van szükség a díjköteles parkolóövezet kialakítására, mert ezeken a területeken megszaporodtak a kerület utcáit P+R parkolónak használók.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsony jegyében

  A karácsony jegyében

  Igazi családi kézműves karácsonyi napot tartottak a Fazekas Központ, a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ és a Cinkotáért Közhasznú Egyesület közös szervezésében a Cinkotai Kultúrházban, ahol az érdeklődők a karácsonyi hagyományőrző műsor megtekintése mellett süthettek mézeskalácsot, betlehemet készíthettek természetes anyagokból, de volt adventikoszorú-készítés, gyertyamártás és agyagozás.

 • Megújult a Tűztorony zenéje

  Megújult a Tűztorony zenéje

  A mindenki által ismert Csermák-verbunk mostantól a Szilágyi Harangegyüttes előadásában csendül fel óraütéskor, de a speciális adventi és ünnepi dallamok is új köntösbe öltöztek.

 • Hogy ne legyen szomorú az ünnep!

  Hogy ne legyen szomorú az ünnep!

  Fokozottan óvjuk értékeinket és a szokásosnál is jobban ügyeljünk a közlekedésre az adventi időszakban a megnövekedett forgalom miatt – hívja fel a polgárok figyelmét a rendőrség és a közterület-felügyelet.

 • Megújult a temető Pazonyi úti kerítésszakasza

  Megújult a temető Pazonyi úti kerítésszakasza

  A közvetlenül a kerítés mellett futó forgalmas kerékpárút is indokolta az új kerítés megépítését. 275 méteren bontották el azt a közel százéves kort megélt és a városlakók által jól ismert „piros” kerítést, mely mára sok helyen megrongálódott és veszélyessé vált.