2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb XIV.kerület

Fizetős lesz a zuglói parkolás

Parkolás, parkoló autómata Ferencvárosban (Fotó: Máté Krisztián)

Parkolás, parkoló automata Ferencvárosban (Fotó: Máté Krisztián)

A képviselő-testület legutóbbi ülésén megalkotta a Zugló területén várakozó és az üzemképtelen járművek tárolására vonatkozó rendeletét. Az előterjesztést valamennyi képviselő megszavazta. A rendelet értelmében a fizetős övezetekben élő zuglóiak első autója ingyenesen parkolhat, a másodikra pedig jelentős díjengedményt kapnak. Meghatározott ideig díjmentesen várakozhatnak a terület egészségügyi ellátásában részt vevők, míg a fizetőzónában működő vállalkozások járművei kedvezményesen parkolhatnak. A Városliget és az Örs vezér tere környékén azért van szükség a díjköteles parkolóövezet kialakítására, mert ezeken a területeken megszaporodtak a kerület utcáit P+R parkolónak használók.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.