EUR: 308,52 Ft
CHF: 285,47 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Életmód

Főként nőként a párkapcsolatban

kapcsolatEgyre több nő érzi, hogy manapság a mindennapi életben mennyire rákényszerülnek arra, hogy a bennük is természetesen jelen lévő férfienergiákat felszínre hozzák és használják. Bizonyos határig ezzel semmi gond nincs, de meg kell érezni, hol és mikor kell visszaváltozni a nagybetűs NŐ-vé.

A cím arra utal, hogy ha már „férfit játszunk” a társadalmi nyomás hatására a munkában, a társadalmi kapcsolatainkban, a párkapcsolatban azonban „főként nőként” viselkedjünk! Hiszen ez lesz a harmonikus, örömteli párkapcsolatunk alapja.

A férfiak által dominált kultúránkban sok nőnek háttérbe kell szorítani nőiességét a munka, a pénzkeresés vagy a karrier érdekében. Mindezekért nagy árat kell fizetniük, hiszen az a keménység, racionalitás, ami bizonyos szempontból előny a munkában, különösen sok gondot okozhat a párkapcsolatban. Nagyon kevés nő képes arra, hogy tudatosan, naponta többször váltogassa a szerepeit.  Gondolatvezérelt főnök vagy beosztott nappal a munkahelyen, ugyanakkor érzékeny és megértő anya, feleség délután, szenvedélyes és tüzes szerető éjszaka. Nem könnyű, majdnem lehetetlen úgy váltani a szerepek, illetve a női-férfi minőségek között, hogy idővel ne keveredjenek.

A harmonikus párkapcsolat alapja, hogy a férfi és a nő is megtalálja benne a saját energetikai jellemzőjének megfelelő helyet. Az a nő, aki jól érzi magát a bőrében, nem akarja a párkapcsolatban a „nadrágot viselni”. Felismeri, hogy a lényéből természetesen fakadó lágyság, elfogadás-befogadás, együttérzés és érzékenység ugyanolyan, sőt sokkal hatékonyabb alakító-teremtő erő, mint a férfias energia. Ezzel tudja létrehozni azt a közeget, amelyben a férfi a saját teremtő erejét képes megélni, kiteljesedni és harmóniában átalakítani a világot. Így a női energia nem közvetlenül, hanem közvetve, de ugyanakkor felerősítve hat a világra. S ha ily módon mindkét fél megtalálja a helyét nemcsak személyiségben, hanem energetikailag is a párkapcsolatban, akkor az mindkét fél számára örömteli lehetőségeket rejt magában.

Gyuró Éva, a BARAKA Jóga Iskola alapítója és vezetője, jógaoktató és oktatókat képző szakember

Gyuró Éva, a Baraka Jóga Iskola alapítója és vezetője, jógaoktató és oktatókat képző szakember

A kérdés, hogy mit tehetünk ezen állapot megvalósításáért? A válasz: a játékosság, az intuíció, az öröm és a kreativitás megtalálása a nőiességben. Ez nem csak a szexualitást jelenti, bár abban is megnyilvánulhat. Az öröm, a játékosság, a figyelmesség, a kreativitás, az intuíció a hétköznapi dolgokban is megnyilvánulhat: egy gyertyafényes vacsora, egy biztató tekintet, egy lágy simogatás, egy köszönettel elfogadott segítség, mind-mind kifejezheti nőiességünket s szárnyakat adhat partnerünknek. Higgyük el, ha esélyt adunk egy férfinak, hogy férfi lehessen mellettünk, sokkal többet megad nekünk, mintha toporzékolva követelnénk az általunk vágyott dolgokat vagy viselkedésformát.

Persze ennek megvalósítása nagyban igényli azt a finom női megérzést és intuíciót, valamint annak alkalmazását, ami kivétel nélkül megtalálható mindannyiunkban, csak – sajnálatos módon sokszor – napjaink rohanásában nem halljuk meg lágy és finom hangját. Azonban ha érzékenységünket engedjük kibontakozni, egy önmagát erősítő folyamatot indítunk el, s annak áldásait élvezhetjük mi és a környezetünk egyaránt.

Gyuró Éva

Baraka Jóga Iskola vezetője és jógaoktatója

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

  • Negyven fölött jobb a szex

    Negyven fölött jobb a szex

    Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.