EUR: 307,10 Ft
CHF: 281,42 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XVII.kerület

Folytatódnak az útfelújítások

Legutóbbi ülésén a kerületi képviselő-testület megtárgyalta a főváros által elfogadott 2016-os költségvetést. Ebben három és fél milliárd forintnyi KÖZ-TÉR pályázatot hirdetnek meg és több főutat is felújítanak. A kerület idei költségvetése a következő felújításokat tartalmazza: a Flamingó utca, a Helikopter út és az Egészségház utca burkolata megújulhat, valamint a városhatárig teljes burkolatcserét hajtanak végre a Péceli úton. A Fő téren a Ferihegyi út és a Pesti út találkozásánál a Ferihegyi út önálló balra, jobbra kanyarodó és önálló, egyenesen haladó sávot kap. Bár nem kerületi utak, de az idei költségvetés részeként felújítják a Keresztúri utat a kerülethatártól a vasúti átjáróig. Ezt teszik a Bökényföldi és a Cinkotai úttal, de mivel ezek kerékpárutakat is magukba foglalnak, az engedélyezési eljárás eltolódhat 2017-re.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.