EUR: 309,42 Ft
CHF: 288,21 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Belföld

Folytatódott az online lakásbiztosítási díjak csökkenése

Folytatódott az online kötött lakásbiztosítások átlagdíjának lassú csökkenése tavaly a Netrisk.hu adatai szerint, a díjak az elmúlt két évben 3,5 százalékkal mérséklődtek – közölte a biztosításközvetítő portál hétfőn az MTI-vel.

Míg 2013-ban 23 200 forint volt a Netrisk.hu-n megkötött lakásbiztosítások átlagdíja, 2014-re 22 700, míg 2015-re 22 400 forintra csökkent.

A közlemény szerint az adatok azt mutatják, hogy az ügyfelek egyre inkább kezdenek a lakásbiztosítások esetében is odafigyelni arra, hogy évfordulókor legalább összehasonlítsák meglévő szerződésüket a piacon található más lehetőségekkel. Ez is az oka annak, hogy – bár az azonnali kötések továbbra is jelentős túlsúlyban vannak – az évfordulós kötések aránya két év alatt 10-ről 35 százalékra nőtt.

A lakásbiztosítások 40-50 százalékát öt évnél régebben kötötték, a biztosításukat online intézők körében ugyanakkor jóval nagyobb a váltási gyakoriság. Azok közül, akik már korábban is interneten intézték lakásbiztosításukat, tavaly 49 százaléknyian egy év leteltével választottak új szerződést, további 25 százalék két, míg újabb 14 százalék hároméves szerződését cserélte újra – hívta fel a figyelmet a közleményben Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.

A Netrisk.hu tapasztalatai szerint tavaly a megkötött lakásbiztosítások 33 százalékához igényeltek külön egy vagy több kiegészítő biztosítást. Leggyakrabban a tető, ablak és oldalfal beázása ellen kötöttek kiegészítő biztosítást az ügyfelek, ezt követték a családi balesetbiztosítások, a besurranó tolvajlás elleni biztosítások, a bővített vagy különleges üvegkár-biztosítások, az ebtartói felelősségbiztosítások, illetve az elfolyt víz megtérítését szolgáló biztosítások.

Az ügyfelek kiegészítő biztosítások iránti igénye, illetve a piaci verseny miatt egyre több biztosító kínál olyan lakásbiztosítási csomagokat, amelyek már eleve tartalmaznak egy vagy több kiegészítő fedezetet is – áll a Netrisk.hu közleményében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt

  Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt

  Nemzeti gyásznapot hirdetett a kormány a mai napra a hétvégi veronai, 16 halálos áldozatot követelő buszbaleset miatt. Miközben egyre több túlélő és elhunyt története válik ismertté, rendőrök szállták meg annak a magyar cégnek a telephelyét, amelyik a francia sítáborba szállította a budapesti gimnazistákat.

 • Vona kiállt a kvóta mellett

  Vona kiállt a kvóta mellett

  Újabb ponton mondott szögesen ellent önmagának Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke. Sokat idézett tévéinterjújában még a kötelező betelepítési kvóta elfogadását is elgondolkodtatónak nevezte.

 • Balliberális álcivilek fúrják az olimpiát

  Balliberális álcivilek fúrják az olimpiát

  Eltüntetné a süllyesztőbe a 2024-ben esetlegesen Magyarországon tartandó olimpiát több balos álcivil szervezet. A MoMo aktivistái mellett a NOlimpia mozgalom is az ötkarikás játékok helyszíne ellen kardoskodik.