2018. március 21., szerda
Benedek

Külföld

Halálos késes támadások Tel-Avivban

Tel-Aviv, 2016. március 8., kedd (MTI/AFP/Reuters) – Legalább egy embert megölt, kilencet megsebesített kedden délután Tel-Avivban egy késes ámokfutó, mielőtt agyonlőtték volna – jelentette az izraeli rendőrség és a belbiztonsági szolgálatok.

A palesztin tettes az óvárosban kezdte a támadást, majd a tengerparti sétányon rohant végig, és megszúrt, akit csak ért, mielőtt végeztek vele. Útvonalát vértócsák jelezték. Többen súlyosan megsebesültek.


A rendőrség csak annyit közölt róla, hogy “terrorista”. A hasonló merényletek megszaporodtak Izrael több pontján, a megszállt palesztin területeken és Jeruzsálemben az utóbbi hónapokban. Az áldozatok között 28 izraelin kívül egy-egy amerikai, eritreai és szudáni is volt. A francia hírügynökség 183-ra teszi a támadások vagy támadás gyanúja miatt lelőtt palesztinok számát, más forrás 72-ről adott hírt.

A jelentések felhívják a figyelmet arra, hogy az ámokfutás csak pár kilométerre történt attól a helytől, ahol kedden Joe Biden amerikai alelnök egy találkozón vett részt.

Korábban a nap folyamán egy palesztin nő is késeléssel próbálkozott Jeruzsálem keleti felében, de sikertelenül. Őt is agyonlőtték.

Kapcsolódó Cikkek