EUR: 307,78 Ft
CHF: 282,00 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb II.kerület

Helyben lovagolhatunk reggel nyolctól este nyolcig

Pasaréti Honvéd Lovarda Nyílt nap Csentericz Zoltán, a lovarda vezetője ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csentericz Zoltán, a lovarda vezetője

A tavaszi szünetben és a jó idő beköszöntével egyre többen kaptak kedvet a lovagláshoz. A kerületben kiváló körülmények között tanulhatnak lovagolni fiatalok és idősek a Pasaréti Honvéd Lovardában, ahol óvodás csoportokat is fogadnak, és terápiás oktatással is foglalkozik két szakember.

Pasaréti Honvéd Lovarda Nyílt nap Csentericz Zoltán, a lovarda vezetője ( Fotó: Sáfár Tibor)

Májusban nyílt nappal, állatsimogatóval is készülnek a lovardában

A Pasaréti Honvéd Lovarda idén ünnepli újjáalakulásának 10. évfordulóját. 2005-ben a honvédség bezárta volna a sportlétesítményét, a II. kerületi önkormányzat azonban megállapodott a honvédelmi tárcával és jelképes összeg fejében átvállalta a lovarda működtetését, a terület főbérlője pedig a Pasaréti Lovas Hagyományőrző Közhasznú Nonprofit Kft. lett.

Pasaréti Honvéd Lovarda Nyílt nap Csentericz Zoltán, a lovarda vezetője ( Fotó: Sáfár Tibor)

A kicsiket még vezetik a lovon

– A fiatalokat 9−10 éves kortól várjuk, és jelenleg egy 72 éves bácsi a legidősebb „tanítványunk”, aki lovagol. Mindennap reggel 8-tól este 8-ig vagyunk nyitva, kezdőket, gyerekeket, felnőtteket egyaránt fogadunk, aki szeretne lovagolni – tudtuk meg Csentericz Zoltántól, a lovardát működtető Pasaréti Lovas Hagyományőrző Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

Százhúsz éve, 1896 őszén nyitották meg a Budapesti Császári és Királyi Hadapródiskolát, melynek része volt a lovarda is, ahol megannyi országos bajnokot és világhírű olimpikont neveltek. A Hidász utca 2/d alatt működő lovarda ma kerületi óvodás csoportokat is fogad.

– Délelőtti programként várjuk a kicsiket, nekik megmutatjuk a lovardát, és a pónikon lovagolhatnak. Hétköznap reggel és délelőtt szívesen látjuk a felnőtteket, iskola után pedig jöhetnek a fiatalok – mondta a Lokálnak Csentericz Zoltán. A lovarda vezetője hozzátette, a honlapjukon (honvedlovarda.hu) már fent vannak a nyári táboraik időpontjai, ezekről és a lovaglástanulás feltételeiről is itt lehet tájékozódni. A Pasaréti lovardában két lovasterapeuta is tart foglalkozást: Veres Anna pszichológusként a viselkedési, Hainzmann Zsófia gyógytornász pedig a mozgásszervi problémákon segít.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.