EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Hűtlen kezelés a vád

Összességében több mint hárommilliárd forint hűtlen kezelésének vádjával megkezdődött a Fürst György vagyongazdálkodásért felelős egykori VI. kerületi szocialista alpolgármester és 23 társa elleni büntetőper a Fővárosi Törvényszéken. A vádirat szerint a fővárosi kerületek egy részében fizető parkolási rendszert üzemeltető Centrum Kft. 2003 és 2010 között a vádbeli esetekben szükségtelenül vett igénybe alvállalkozókat. Vagy azért, mert a tíz- és százmilliókért megrendelt tevékenységek teljesen fölöslegesek voltak, vagy azért, mert azokat a fővállalkozó alkalmazottai valójában maguk végezték el. Az alvállalkozók bevonásának indoka egyébként általában éppen az volt, hogy így fokozzák a hatékonyságot, az eredményességet. A Centrum Kft. kerületenként eltérő fix díjért kapta meg a fizető parkolási rendszer üzemeltetését többek között a VI., a VII. és a VIII. kerületi önkormányzattól − írja az MTI.

Budapest, 2014. július 1. Új tájékoztató táblát szerelnek fel egy parkolóautomatára a főváros V. kerületében, a Reáltanoda utcában 2014. június 30-ról július 1-jére virradó éjjel. Július 1-jétől a korábbi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén érhető el a mobiltelefonos parkolás, amelynek 810-es behívószáma 763-ra változott. MTI Fotó: Lakatos Péter


MTI Fotó: Lakatos Péter


Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.