EUR: 309,29 Ft
CHF: 288,62 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Hűtlen kezelés a vád

Összességében több mint hárommilliárd forint hűtlen kezelésének vádjával megkezdődött a Fürst György vagyongazdálkodásért felelős egykori VI. kerületi szocialista alpolgármester és 23 társa elleni büntetőper a Fővárosi Törvényszéken. A vádirat szerint a fővárosi kerületek egy részében fizető parkolási rendszert üzemeltető Centrum Kft. 2003 és 2010 között a vádbeli esetekben szükségtelenül vett igénybe alvállalkozókat. Vagy azért, mert a tíz- és százmilliókért megrendelt tevékenységek teljesen fölöslegesek voltak, vagy azért, mert azokat a fővállalkozó alkalmazottai valójában maguk végezték el. Az alvállalkozók bevonásának indoka egyébként általában éppen az volt, hogy így fokozzák a hatékonyságot, az eredményességet. A Centrum Kft. kerületenként eltérő fix díjért kapta meg a fizető parkolási rendszer üzemeltetését többek között a VI., a VII. és a VIII. kerületi önkormányzattól − írja az MTI.

Budapest, 2014. július 1. Új tájékoztató táblát szerelnek fel egy parkolóautomatára a főváros V. kerületében, a Reáltanoda utcában 2014. június 30-ról július 1-jére virradó éjjel. Július 1-jétől a korábbi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén érhető el a mobiltelefonos parkolás, amelynek 810-es behívószáma 763-ra változott. MTI Fotó: Lakatos Péter


MTI Fotó: Lakatos Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.