EUR: 324,59 Ft
CHF: 281,58 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb XXI.kerület

Időutazás a föld alatt

A Fodor József Szakképző Iskola alatt több száz négyzetméteren ún. vezetési pontot alakítottak ki a ’60-as években. A létesítmény a tervek szerint megvédte volna Csepel vezetőit a háborútól, sőt az atomtámadástól is.

'Időutazás' a Csepeli Vezetési Pont Kiállítóhelyén (Fotó: Sáfár Tibor)

Zalavári Lajos kapott felkérést, hogy építse fel az iskolát a 60-as években, de úgy, hogy alatta alakítsa ki Csepel vezetésének a vezetési pontját (Fotó: Sáfár Tibor)

'Időutazás' a Csepeli Vezetési Pont Kiállítóhelyén (Fotó: Sáfár Tibor)

A helységnek saját kútja van, a konyhában lévő tartályban gyűjtik a vizet
(Fotó: Sáfár Tibor)

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.