EUR: 307,92 Ft
CHF: 281,51 Ft
2017. május 22., hétfő
Júlia, Rita

Program

Igazi klasszikus csemege a Concerto Budapest tavaszi BMC-sorozata

Debussytől Berióig, Stravinskytól Vidovszkyig ível a Concerto Budapest Concerto Color című, három koncertből álló tavaszi sorozata a Budapest Music Centerben (BMC).

A szombati nyitókoncert a Concerto Budapest vezetőjének, Keller Andrásnak különleges válogatása, mely akár Kis esti cirkusz alcímmel is illethető Csalog Gábor legújabb művére reflektálva – írják a zenekar sajtóközleményében. A válogatás a kortárs dallamok mellett a dzsessz világát is megidézi Stravinsky Ragtime for 11 Instruments című alkotásán keresztül, zárásként pedig Berio Folk songs című átirata kínál egy kis világzenei ízelítőt Harcsa Veronika közreműködésével.

A második, május 6-i koncert jeligéje: a kortárs köntösbe öltöztetett romantika. “Ez az est a klasszikus értelemben vett szenvedély és az expresszivitás egyfajta alternatívájáról szól. Megmutatja, hogy a kortárs zene nem felülírja és leváltja a romantika szenvedélyét, sokkal inkább továbbgondolja és átértelmezi azt” – fogalmaznak a közleményben. A műsorban két ősbemutató is elhangzik: az egyik Gémesi Géza Hajnal című műve – a szerző az est karmestere is -, a másik az ifjú tehetség, Horváth Márton Levente Falak című műve.

A Concerto Color bérlet záró koncertjét május 27-én korunk egyik legizgalmasabb és legeredetibb szerzőjének, Zarándy Ákosnak az absztrakt motívumai és “hangtani poénjai” nyitják meg – írják. Ezt követően Ligeti György “véletlenek és amorf minimalista motívumok szülte egyedülálló, elvarázsolt muzsikája” csendül fel. Majd az est zárásaként Richard Strauss “derűt sugárzó, családias meghittséget árasztó fúvósszimfóniája” hozza meg a megnyugvást Rácz Zoltán karmester vezetésével.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  A MATASZ Pest Megyei Szervezete, 2017. évben 8. alkalommal rendezi meg a VSZC Madách Imre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával közösen az „Egy nap a honvédelemért” címmel Gödöllőn, a Pest-megyei honvédelmi és toborzó napját.

 • A Mystery Gang extrém helyeken is nyomja a bulit

  A Mystery Gang extrém helyeken is nyomja a bulit

  A trió a legautentikusabb, legelemibb, legkezdetlegesebb formájában mutatja be, milyen is volt a rock and roll Amerikában az ötvenes évek derekán. Ösztönös, fékevesztett szabadság és zabolátlan életérzés, amely ebből a zenéből árad, csakis hiteles fazonoktól fogadható el maradéktalanul.

 • Reformáció 500. emlékest Kispesten

  Reformáció 500. emlékest Kispesten

  1517. október 31-én Luther Márton kiszögezte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára és ezzel kezdetét vette a reformáció, amelynek 2017-ben azaz most van az 500.