EUR: 308,60 Ft
CHF: 267,53 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Belföld

Így furikázott Kádár és Presley

GAZ_13_'Csajka'Nem kevesebb mint ötszáz veterán jármű, köztük százévesnél idősebb autók, motorok, buszok és traktorok gyűlnek össze Kelet- és Közép-Európa legnagyobb oldtimer-rendezvényén április 8−10. között a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A százévesnél idősebb oldtimer járművek és fakerekű autók között a látogatók megcsodálhatják a kiállítás korelnökét, egy 119 (!) éves Panhard Levassor antik autót.

oldtimer logoAki kíváncsi rá, láthatja, milyen kocsival furikázott Elvis Presley, a rock and roll koronázatlan királya. Az amerikai álom, az igazi luxusautó volt a kedvence, amit aztán az édesanyjának ajándékozott: Cadillac Sedan  de Ville, USA, 1956. Az óriás rózsaszín járgány V8-as motorja 21 litert zabál, cserébe képes (volt) akár 181 kilométeres sebességre gyorsulni.

A kapitalista autóipar valamikori csúcsteljesítményével összehasonlítható a kiállításon a szovjet ipar remeke, a Csajka (Sirály) GAZ 13, amely a kiváltságos elvtársak hivatali autója volt, Magyarországon csak az Elnöki
Tanács és az Országgyűlés elnökének jutott belőle.

Segítség a tájékozódáshoz a Vasúttörténeti Park óriási, tízhektáros területén a show egyes helyszínei között: www.lokal.hu.

rendezvény terület berendezési rajz Oldtimer Show 2016'A Kalandjárók Kiállítással és Tuningautó Kiállítással felturbózott Oldtimer Show-ra ingyenes fesztiválbusz szállítja az utasokat, pontosabban vendégeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyert a magyar kormány Brüsszelben: az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elfogadta a magyar fellebbezését annak a két bangladesi menedékkérőnek az ügyében, akik miatt a testület korábbi elsőfokú ítéletében jogtalan fogvatartás címén fejenként 5,8 millió forintos kártérítést ítélt meg Magyarország ellen.

 • Nyomkövetőt kap M. Richárd

  Nyomkövetőt kap M. Richárd

  A Dózsa György úti baleset kapcsán meggyanúsított M. Richárd nyomkövetőt kap. A férfi már egy hónapja házi őrizetben van, és ez a döntés értelmében további három hónapig így is marad.

 • Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  A kormány a gyermekvállalás ösztönzése érdekében kiemelten támogatja a kisgyermekes családok boldogulását. A gyarapodó bölcsődei, óvodai férőhelyek mellett korszerűsödött az oktatás, közel félmillió gyermek részesül ingyenes iskolai étkezésben, és aki még nem kapja ingyen a tankönyvet, annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia.

 • Sajtkukac

  Sajtkukac

  Az esetek többségében gyermekre mondják, jobbára egy másfél-két éves örökmozgó, szülei ágyát tataminak tekintő, ott ide-oda vetődő, vagy éppenséggel a nyaraláson apja fejesugrását és annak kézmozdulatát elleső és a babzsákban gyakorló (persze a szülőket is erre „kényszerítő”) legénykére.