EUR: 308,50 Ft
CHF: 284,90 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Belföld

Így furikázott Kádár és Presley

GAZ_13_'Csajka'Nem kevesebb mint ötszáz veterán jármű, köztük százévesnél idősebb autók, motorok, buszok és traktorok gyűlnek össze Kelet- és Közép-Európa legnagyobb oldtimer-rendezvényén április 8−10. között a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A százévesnél idősebb oldtimer járművek és fakerekű autók között a látogatók megcsodálhatják a kiállítás korelnökét, egy 119 (!) éves Panhard Levassor antik autót.

oldtimer logoAki kíváncsi rá, láthatja, milyen kocsival furikázott Elvis Presley, a rock and roll koronázatlan királya. Az amerikai álom, az igazi luxusautó volt a kedvence, amit aztán az édesanyjának ajándékozott: Cadillac Sedan  de Ville, USA, 1956. Az óriás rózsaszín járgány V8-as motorja 21 litert zabál, cserébe képes (volt) akár 181 kilométeres sebességre gyorsulni.

A kapitalista autóipar valamikori csúcsteljesítményével összehasonlítható a kiállításon a szovjet ipar remeke, a Csajka (Sirály) GAZ 13, amely a kiváltságos elvtársak hivatali autója volt, Magyarországon csak az Elnöki
Tanács és az Országgyűlés elnökének jutott belőle.

Segítség a tájékozódáshoz a Vasúttörténeti Park óriási, tízhektáros területén a show egyes helyszínei között: www.lokal.hu.

rendezvény terület berendezési rajz Oldtimer Show 2016'A Kalandjárók Kiállítással és Tuningautó Kiállítással felturbózott Oldtimer Show-ra ingyenes fesztiválbusz szállítja az utasokat, pontosabban vendégeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Nekiesett a 12-es villamos oldalának egy nő a főváros IV. kerületében lévő István úton pénteken – erősítette meg az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI értesülését.

 • Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Az Irán-barátság és az Izrael-ellenesség, illetve az antiszemitizmus szorosan összefügg a Jobbik ideológiájában. A párt lassan másfél évtizede ápolja a kapcsolatokat Iránnal, Vonáék még választási megfigyelőket is hoztak volna onnan Budapestre – írja az Origo.

 • Így néz ki a robbantó!

  Így néz ki a robbantó!

  Pénteken vezették a rendőrök a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra Budapesten.