EUR: 308,27 Ft
CHF: 287,89 Ft
2017. március 22., szerda
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Így köszönnek egymásnak a gólyák

Görbeháza, 2016. március 21. Az elsőként visszatért fehér gólyák (Ciconia ciconia) Görbeházán 2016. március 21-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Itt vannak az első gólyák!
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Görbeházára megérkeztek az első gólyák. A gólyák nem énekelnek, inkább kelepelnek, így üdvözlik egymást a fészeknél. A kelepelést a torokzacskó erősíti fel. Üdvözléskor először az kelepel, aki fogadja az érkezőt, és ez utóbbi válaszol neki, ezzel egyidejűleg meghajlítják a nyakukat, egészen addig, amíg fejük a hátukhoz nem ér. Emellett fütyülnek is: a felnőttek halkan, a fiókák éles hangon. A fiókák csipognak is és nyávogó hangon kérnek enni szüleiktől.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Pénzügykutató: 4 százalék felett bővül a GDP az idén

    Pénzügykutató: 4 százalék felett bővül a GDP az idén

    A bruttó hazai termék (GDP) bővülésének üteme 4 százalék fölé emelkedhet, mivel az alacsony bázison megugranak a beruházások, a fogyasztást pedig a továbbra is dinamikusan emelkedő reáljövedelmek mellett az erősödő áruhitelezés is táplálja a Pénzügykutató szerdán bemutatott legfrissebb előrejelzése szerint.

  • FM: Magyarországon fel kell készülni a klímaváltozásra

    FM: Magyarországon fel kell készülni a klímaváltozásra

    A magyarországi erdőkbe gazdaságosan termelhető és a klímaváltozáshoz alkalmazkodni képes fa fajokat kell telepíteni és egyúttal meg kell gátolni az invazív fajok elterjedését, ugyanis az éghajlat változás miatt egyre melegebbek a nyarak, egyenlőtlen a csapadék eloszlás és a jelenlegi növényfajok visszaszorulóban vannak – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.