EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Belföld

Így köszönnek egymásnak a gólyák

Görbeháza, 2016. március 21. Az elsőként visszatért fehér gólyák (Ciconia ciconia) Görbeházán 2016. március 21-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Itt vannak az első gólyák!
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Görbeházára megérkeztek az első gólyák. A gólyák nem énekelnek, inkább kelepelnek, így üdvözlik egymást a fészeknél. A kelepelést a torokzacskó erősíti fel. Üdvözléskor először az kelepel, aki fogadja az érkezőt, és ez utóbbi válaszol neki, ezzel egyidejűleg meghajlítják a nyakukat, egészen addig, amíg fejük a hátukhoz nem ér. Emellett fütyülnek is: a felnőttek halkan, a fiókák éles hangon. A fiókák csipognak is és nyávogó hangon kérnek enni szüleiktől.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Informatikusok képzéséhez indít programot az NGM

  Informatikusok képzéséhez indít programot az NGM

  Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában.

 • A szmogriadó van érvényben Nyíregyházán

  A szmogriadó van érvényben Nyíregyházán

  Megnövekedett a szálló por koncentrációja az elmúlt két napban Nyíregyházán, a mért értékek meghaladták a szmogriadó tájékoztatási küszöbértékét – közölte az önkormányzat sajtószolgálata szombaton az MTI-vel.

 • A V4-ek szakszervezetei a szociális Európa mellett foglaltak állást

  A V4-ek szakszervezetei a szociális Európa mellett foglaltak állást

  Két magyar konföderáció aláírta pénteken Varsóban a visegrádi országok szakszervezeti szövetségeinek nyilatkozatát, amely szerint támogatják a szociális jogok európai pillérének a göteborgi szociális csúcson való kihirdetését – közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASSZ) szombaton az MTI-vel.