EUR: 304,92 Ft
CHF: 275,73 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Külföld

Ismét lángolt egy felhőkarcoló az emírségekben

Tűz pusztított hétfőn éjjel egy felhőkarcolóban az Egyesült Arab Emírségekben, kedd reggeli közlések szerint azonban a lángokat sikerült megfékezni, s az esetnek csak könnyebb sérültjei vannak.

A helyi rendőrség szerint egy nőt füstmérgezéssel kórházba szállítottak, emellett öt könnyebb sérültet a helyszínen elláttak.

Az Adzsmán városbeli toronyépületből több száz embert kimenekítettek, a rendőrség lezárta a felhőkarcoló előtti utat, az emírségek belügyminisztere pedig a helyszínre sietett, hogy segítse összehangolni az oltást és a mentést.

A katasztrófavédelmi hatóságok kedd reggeli beszámolója szerint a tüzet megfékezték, s hozzáláttak az épület kiégett emeleteinek lehűtéséhez.

Az emírségekben legutóbb tavaly szilveszterkor égett ki egy 63 emeletes dubaji épület húsz szintje. Annak a tűzesetnek 14 könnyebb sérültje volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint 10 millió forintos rekordáron kelt egy palack 1951-es bor

  Több mint 10 millió forintos rekordáron kelt egy palack 1951-es bor

  Rekordáron, 51 ezer 750 ausztrál dollárért, átszámítva 10,7 millió forintért kelt el egy palack a leghíresebb ausztrál borászat legnépszerűbb borának legelső, kereskedelmi forgalomba nem került 1951-es évjáratából egy melbourne-i árverésen – jelentette be pénteken az MW Wines aukciósház.

 • Semjén: Nem a mi készülékünkben van a hiba, ha a román-magyar viszony nem megfelelő

  Semjén: Nem a mi készülékünkben van a hiba, ha a román-magyar viszony nem megfelelő

  Semjén Zsolt szerint “nem a mi készülékünkben van a hiba”, ha a román-magyar viszony még mindig nem megfelelően alakul. A miniszterelnök-helyettes erről péntek reggel beszélt Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) mini-Máértnek is nevezett nemzetpolitikai pódiumbeszélgetésén, melyen valamennyi nemzetrész és a magyar kormány képviselői vettek részt.

 • Felnyitották Salvador Dalí kriptáját

  Felnyitották Salvador Dalí kriptáját

  Felnyitották Salvador Dalí kriptáját csütörtök éjjel, és az igazságügyi orvos szakértők elvégezték a biológiai mintavételeket a bebalzsamozott holttestből az apasági keresethez szükséges DNS-vizsgálathoz – mondta Lluís Penuelas, a Fundación Gala-Salvador Dalí főtitkára péntek reggel tartott sajtótájékoztatóján a figuerasi Dalí Múzeumban, ahol a világhírű művész sírja található.