EUR: 307,76 Ft
CHF: 282,43 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Külföld

Ismét lángolt egy felhőkarcoló az emírségekben

Tűz pusztított hétfőn éjjel egy felhőkarcolóban az Egyesült Arab Emírségekben, kedd reggeli közlések szerint azonban a lángokat sikerült megfékezni, s az esetnek csak könnyebb sérültjei vannak.

A helyi rendőrség szerint egy nőt füstmérgezéssel kórházba szállítottak, emellett öt könnyebb sérültet a helyszínen elláttak.

Az Adzsmán városbeli toronyépületből több száz embert kimenekítettek, a rendőrség lezárta a felhőkarcoló előtti utat, az emírségek belügyminisztere pedig a helyszínre sietett, hogy segítse összehangolni az oltást és a mentést.

A katasztrófavédelmi hatóságok kedd reggeli beszámolója szerint a tüzet megfékezték, s hozzáláttak az épület kiégett emeleteinek lehűtéséhez.

Az emírségekben legutóbb tavaly szilveszterkor égett ki egy 63 emeletes dubaji épület húsz szintje. Annak a tűzesetnek 14 könnyebb sérültje volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Ablakzsiráf

    A nap képe: Ablakzsiráf

    Félelmet nem ismerve, egy pálcikára tűzött banánnal etetett egy zsiráfot egy thaiföldi kislány. A Bangkok peremén található ablakok nélküli Safari World vadasparkban szinte bárki átélhet hasonló kalandot több tucatnyi állat társaságában, hiszen a park különlegessége, hogy a látogató teljes testközelből ismerkedhet meg több száz különféle állattal.

  • Hazatért a csavargó nyuszi

    Hazatért a csavargó nyuszi

    Egy kislány elejtette szeretett plüssnyusziját Sydneiben az egyik menetrend szerint közlekedő vonat kocsijában, miközben szülei a babakocsit igyekeztek minél hamarabb leemelni a szerelvényről Wynyard megállónál.