EUR: 307,79 Ft
CHF: 281,91 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XV.kerület

Isten veled, 107-es és a többiek!

107_es buszA BKK felmérése szerint többek között a 107-es, 239-es és a 233-as buszokkal kevesen utaznak, ezek a járatok gyakorlatilag feleslegessé váltak.

A tervek szerint a 8-as autóbusz útvonala a Keleti pályaudvartól Újpalota, Nyírpalota útig meghosszabbodik, és a pesti szakaszán a Blaha Lujza tér és Újpalota között gyorsjáratként jár. A gyorsjárati szakaszon a jelenlegi 107-es busszal azonos megállóhelyeken áll meg, vagyis a 8-as  kiváltja a 239-es és a 107-es járatot.

A 107-es busz helyett a pesti szakaszon a 8-as közlekedik, a budai oldalon pedig a M4-es metró, valamint a 7-es alapjárat és a meghosszabbított 114-213-214-es járatok helyettesítik. A 133-as gyorsjáratként jár a XXII. kerület és Újpalota között, de új megállói lesznek a budai oldalon: a Háros utcánál, a Vágóhíd utcánál, a Savoyai Jenő téren, illetve az Építész utcánál, viszont nem áll meg a Kelenföldi Erőmű megállóhelyen.

A Balatoni úti közlekedés átalakítása miatt a 233-as busz feleslegessé válik, szerepét a Nagytétényi út–Budafoki út térségében a 33-as és a 133-as busz, illetve a 114-es járatcsalád autóbuszai veszik át. A pesti oldalon a belváros és Újpalota között pedig a 7E, a 8-as és a 133-as gyorsjáratokkal utazhatunk.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.