EUR: 312,11 Ft
CHF: 261,36 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb XV.kerület

Isten veled, 107-es és a többiek!

107_es buszA BKK felmérése szerint többek között a 107-es, 239-es és a 233-as buszokkal kevesen utaznak, ezek a járatok gyakorlatilag feleslegessé váltak.

A tervek szerint a 8-as autóbusz útvonala a Keleti pályaudvartól Újpalota, Nyírpalota útig meghosszabbodik, és a pesti szakaszán a Blaha Lujza tér és Újpalota között gyorsjáratként jár. A gyorsjárati szakaszon a jelenlegi 107-es busszal azonos megállóhelyeken áll meg, vagyis a 8-as  kiváltja a 239-es és a 107-es járatot.


A 107-es busz helyett a pesti szakaszon a 8-as közlekedik, a budai oldalon pedig a M4-es metró, valamint a 7-es alapjárat és a meghosszabbított 114-213-214-es járatok helyettesítik. A 133-as gyorsjáratként jár a XXII. kerület és Újpalota között, de új megállói lesznek a budai oldalon: a Háros utcánál, a Vágóhíd utcánál, a Savoyai Jenő téren, illetve az Építész utcánál, viszont nem áll meg a Kelenföldi Erőmű megállóhelyen.

A Balatoni úti közlekedés átalakítása miatt a 233-as busz feleslegessé válik, szerepét a Nagytétényi út–Budafoki út térségében a 33-as és a 133-as busz, illetve a 114-es járatcsalád autóbuszai veszik át. A pesti oldalon a belváros és Újpalota között pedig a 7E, a 8-as és a 133-as gyorsjáratokkal utazhatunk.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.

 • Kivirágzik a város

  Kivirágzik a város

  Elérkezett a jó idő, ez pedig nem jelent mást, minthogy elindult Szolnok közterületein a virágok kiültetése.