EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XVIII.kerület

Javult a közbiztonság

Évértékelőt tartott a kerületi rendőrkapitány. Kékesi András javuló tendenciáról számolt be a sajtó képviselőinek, és egy új kamerarendszer felállítását kezdeményezte. Azt is elárulta, hogy kell védekezni az unokázós csalók ellen.

– Csökkent a bűncselekmények száma – mondta el lapunk kérdésére Kékesi András kerületi rendőrkapitány a múlt heti évértékelőn. A tavalyi adatok ugyanis javuló tendenciát mutatnak. – A rablások, betörések, lopások, közterületen elkövetett bűncselekmények, gépkocsifeltörések száma is csökkent, stagnálás mutatható ki a testi sértések esetében. Csak a garázdaság és a kábítószer-terjesztés számai növekedtek.

Kékesi András rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos XVIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője (Fotó: Sáfár Tibor)

Kékesi András pozitívnak értékelte a 2015-ös esztendőt
(Fotó: Sáfár Tibor)

A rendőrkapitány meglátása szerint ezek az eredmények növelik az emberek biztonságérzetét. – Fokoznunk kell a rendőri jelenlétet, amit a meglévő állományból jó szervezettséggel ki tudunk gazdálkodni. Minél többen vagyunk az utcán, annál kevesebb lesz a bűncselekmény. A tárgyi feltételek pedig adottak a munkánk elvégzésére.

Kékesi András elárulta, tavaly megszaporodtak az unokázós csalások, ami ellen határozottan fel kell lépni.

– Idős embereket vernek át, kihasználva a hiszékenységüket és a romló hallásukat, látásukat. Az éjszaka közepén azzal hívják fel őket ismeretlenek, hogy az unokájuk bajba került, és sok pénzre van szüksége, amit majd természetesen ők átvesznek és eljuttatják hozzá. Minden adandó alkalommal elmondjuk, ne dőljenek be ennek, először is győződjenek meg arról, valóban gond van-e, próbálják meg elérni a rokonokat.

A kerületi rendőrség már az önkormányzathoz is eljuttatta igényét egy kamerarendszer telepítéséről.

– Első körben a kerület határain állítanánk fel ezeket. A csepeli mintát alkalmaznánk, ahol ez bevált, és a rendszer a rendszámokat is felismeri, ami nagyban segítené a munkánkat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.