EUR: 312,64 Ft
CHF: 260,84 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Keresztes Ildikó: Beledöglöttem a szerelembe

Különleges óra-, és ékszerbemutatóval ünnepelte a Fossil márka 30. születésnapját, ahol közéleti szereplők mutatták be a márka termékeit.Legújabb darabja kapcsán mesélt megdöbbentő őszinteséggel a szerelemhez, a családhoz és a függőségekhez való viszonyáról Keresztes Ildikó. Az énekes-színésznő ma már ugyanis teljesen máshogy gondolkodik a párkapcsolatokról, mint fiatal lányként.

Kegyetlen őszinteséggel és energiákkal keltette életre Keresztes Ildikó Edith Piaf sanzonénekesnőt a Turay Ida Színház legújabb előadásában. Az Égben maradt repülő című darab a sanzon nagyasszonyának rapszodikus életét mutatja be. Ildikó szerint ez a szerep szinte arcon csapta, hiszen már többen mondták neki, hogy mind alkatilag, mind hangilag arra hivatott, hogy egy nap életre keltse Piafot. A színésznő azonban ennél sokkal mélyebb és intimebb párhuzamokat is felfedezett maga és Edith között.


(Fotó: Keresztesi Balázs)

Nem bánt meg semmit se: Keresztes Ildikó

− Bármit is csinálok, ugyanazzal a szenvedéllyel állok hozzá. Legyen az szerelem vagy munka, mindkettőbe döglöttem már bele. Fiatalabb koromban jobban bele tudtam halni egy románcba vagy épp egy feladatba, de tapasztaltabb és bölcsebb fejjel átrendeződnek az életemben a hangsúlyok. Persze most is szenvedélyesen szerelmes vagyok a szerelembe, bár szerintem az emberek ezt alapvetően félreértik. Én többször hittem, hogy szerelmes vagyok, mint ahányszor tényleg az voltam − vallott őszintén a hasonlóságokról az énekesnő. − Hajtott a vágy és ezt nem tudtam különválasztani a szerelemtől. Ma már nem hiszem, hogy beleszeretünk valakibe és le tudjuk élni az egész életünket vele. Amikor szerelmes vagyok, mindenki mást vált ki belőlem. Amikor az ember valakibe belehabarodik, egy idő után lassan rájön, hogy ez sem tetszik benne, az sem tetszik benne, majd szép lassan elfogy a kapcsolat. De ezért sem az egyikük, sem a másikuk nem hibás.

Ildikó − akár csak Piaf − modern hippinek látja magát, bár mindeközben állandó háború zajlik a lelkében az állandóan pörgő és munkálkodó művész és a biztonságát kereső nő között.


Égben maradt repülő - Keresztesi Ildikó, Turay Ida Színház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Harapni lehetett a feszültséget köztük: Kurkó József és Keresztes Ildikó
(Fotó: Keresztesi Balázs)

− Már ötévesen is tudtam, hogy nem akarok beállni a sorba. Nem akartam normális, civil emberként élni, aki férjhez megy, szül három gyereket, nyugdíjas lesz, majd meghal. Sohasem szerettem volna belemenni a klasszikus feleség szerepbe, mivel az a legnagyobb bajom magammal, hogy félig a szabadságvágy dominál bennem, félig viszont egy totál hétköznapi nő vagyok, aki vágyik a stabilitásra. Márpedig egy „normális” kapcsolatban elképzelhetetlen, hogy én egy falat hálóingben fetrengjek az egyik színészkollégámon − viccelődött Ildikó.

A darab Piaf és élete nagy szerelme, Marcel Cerdan bokszoló életére fókuszál. A férfi egy tragikus repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét, ami az énekesnőt is teljesen tönkretette; alkohol- és drogfüggő lett élete utolsó évtizedében. Keresztes nem győzte hangsúlyozni, hogy szerencsére vele nem történtek ilyen tragédiák, így − sok kollégájával ellentétben − meg tudta óvni magát a függőségeket okozó tudatmódosítóktól.

− Az önpusztás nálam kimaradt, valószínűleg a sportolói múltam védett meg ettől. Sohasem kábítóztam és inni se ittam csak azért, mert valami bajom volt vagy valamit el akartam nyomni magamban, csupán egy-egy eseményen vagy baráti összejövetelen. Megtanultam, hogy csak olyan helyen maradjak, ahol jól érzem magam − mesélte.

Égben maradt repülő - Keresztesi Ildikó, Turay Ida Színház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Drámai pillanat az előadásban! Hűvösvölgyi Ildikó, Keresztes Ildikó és Pásztor Máté
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán Viktor gazdasági modellje Donald Tump amerikai elnök álmát valósítja meg – írta Magyarországgal foglalkozó elemzésében a Bloomberg.

  • Gyárfás blöffel védekezik

    Gyárfás blöffel védekezik

    Bár a nyomozóhatóság a Magyar Idők szerint egy vágatlan, Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetés hangfelvétele alapján gyanúsítja a volt úszószövetségi elnököt felbujtóként a Fenyő-gyilkossággal, Gyárfás úgy nyilatkozott: éppen ez a hangfelvétel tisztázhatná őt, ezért annak nyilvánosságra hozását szorgalmazza.