EUR: 307,99 Ft
CHF: 266,25 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb XXII.kerület

Kész a csatorna, kezdődhetnek a rákötések

Tavaly nyár óta lehet pályázni az önkormányzatnál a szennyvízcsatorna-rákötési támogatásra, amire több szakaszon is lehetőség van, számos utcában ugyanis már kiépült a szennyvízelvezetés és megtörtént a műszaki átadás. Ezeken a szakaszokon − az üzemeltető Fővárosi Csatornázási Művek engedélyének birtokában − az érintett ingatlanok ráköthetők a csatornára.

Több mint 33 kilométernyi korszerű szennyvízcsatorna megépítése fejeződött be tavaly év végén Budafok-Tétényben a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt részeként, európai uniós forrásból. Az összesen mintegy 150 utcát érintő közműfejlesztés ősszel zárult le, több utcában már megindulhattak a rákötések is. A kerületben 2014 negyedik negyedévében indult fővárosi beruházásnak köszönhetően közel 1400 budafok-tétényi család szennyvízproblémája oldódik meg.

Az érintett ingatlantulajdonosokat a Fővárosi Csatornázási Művek postaládákban elhelyezett levélben értesítette. A Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálatától − személyesen a 1087 Budapest, Kerepesi út 19. szám alatti ügyfélszolgálati irodában, illetve telefonon a 06/1 455-4306-os számon vagy e-mailben azugyfelszolgalat@fcsm.hu címen − kaphatnak bővebb tájékoztatást a rákötéshez szükséges teendőkről. A kerület Polgármesteri Hivatalának adóügyi irodája tájékoztatási céllal, segítségként a napokban névre szóló leveleket küldött az érintett utcaszakaszok lakosainak a talajterhelési díjjal kapcsolatban. További részletek a budafokteteny.hu oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.