EUR: 310,66 Ft
CHF: 259,48 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XXII.kerület

Kész a csatorna, kezdődhetnek a rákötések

Tavaly nyár óta lehet pályázni az önkormányzatnál a szennyvízcsatorna-rákötési támogatásra, amire több szakaszon is lehetőség van, számos utcában ugyanis már kiépült a szennyvízelvezetés és megtörtént a műszaki átadás. Ezeken a szakaszokon − az üzemeltető Fővárosi Csatornázási Művek engedélyének birtokában − az érintett ingatlanok ráköthetők a csatornára.

Több mint 33 kilométernyi korszerű szennyvízcsatorna megépítése fejeződött be tavaly év végén Budafok-Tétényben a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt részeként, európai uniós forrásból. Az összesen mintegy 150 utcát érintő közműfejlesztés ősszel zárult le, több utcában már megindulhattak a rákötések is. A kerületben 2014 negyedik negyedévében indult fővárosi beruházásnak köszönhetően közel 1400 budafok-tétényi család szennyvízproblémája oldódik meg.


Az érintett ingatlantulajdonosokat a Fővárosi Csatornázási Művek postaládákban elhelyezett levélben értesítette. A Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálatától − személyesen a 1087 Budapest, Kerepesi út 19. szám alatti ügyfélszolgálati irodában, illetve telefonon a 06/1 455-4306-os számon vagy e-mailben azugyfelszolgalat@fcsm.hu címen − kaphatnak bővebb tájékoztatást a rákötéshez szükséges teendőkről. A kerület Polgármesteri Hivatalának adóügyi irodája tájékoztatási céllal, segítségként a napokban névre szóló leveleket küldött az érintett utcaszakaszok lakosainak a talajterhelési díjjal kapcsolatban. További részletek a budafokteteny.hu oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.