EUR: 307,78 Ft
CHF: 282,00 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XXII.kerület

Kész a csatorna, kezdődhetnek a rákötések

Tavaly nyár óta lehet pályázni az önkormányzatnál a szennyvízcsatorna-rákötési támogatásra, amire több szakaszon is lehetőség van, számos utcában ugyanis már kiépült a szennyvízelvezetés és megtörtént a műszaki átadás. Ezeken a szakaszokon − az üzemeltető Fővárosi Csatornázási Művek engedélyének birtokában − az érintett ingatlanok ráköthetők a csatornára.

Több mint 33 kilométernyi korszerű szennyvízcsatorna megépítése fejeződött be tavaly év végén Budafok-Tétényben a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt részeként, európai uniós forrásból. Az összesen mintegy 150 utcát érintő közműfejlesztés ősszel zárult le, több utcában már megindulhattak a rákötések is. A kerületben 2014 negyedik negyedévében indult fővárosi beruházásnak köszönhetően közel 1400 budafok-tétényi család szennyvízproblémája oldódik meg.

Az érintett ingatlantulajdonosokat a Fővárosi Csatornázási Művek postaládákban elhelyezett levélben értesítette. A Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálatától − személyesen a 1087 Budapest, Kerepesi út 19. szám alatti ügyfélszolgálati irodában, illetve telefonon a 06/1 455-4306-os számon vagy e-mailben azugyfelszolgalat@fcsm.hu címen − kaphatnak bővebb tájékoztatást a rákötéshez szükséges teendőkről. A kerület Polgármesteri Hivatalának adóügyi irodája tájékoztatási céllal, segítségként a napokban névre szóló leveleket küldött az érintett utcaszakaszok lakosainak a talajterhelési díjjal kapcsolatban. További részletek a budafokteteny.hu oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.