2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XIII.kerület

Két év börtön is járhat a lomizásért

Kerületünkben elkezdődött a lomtalanítási szezon, így az utcán egymást érik a mások által feleslegesnek vélt dolgok. És egymást érik a „kincseket” kereső emberek is. Kevesen tudják, hogy a lomizás lopásnak számít.

2. kerületi lomtalanítás

Sok értékes holmi kerül utcára, de a törvény szerint nem lehet elvinni


A hulladéktörvény ugyanis egyértelműsítette, hogy a lomtalanításkor kihelyezett tárgyak a kihelyezés pillanatában a Fővárosi Közterület-fenntartó tulajdonába kerülnek. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság pedig tudatta, aki ezekből elvisz valamit, az lopást követ el. Sőt, ha az elvitt tárgyak értéke meghaladja az 50 ezer forintot, és a lopást üzletszerűen, haszonszerzésre törekedve követik el, az elkövető akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.
A tájékoztatás szerint a közterület-felügyelők tettenérés esetén – ha bűncselekmény gyanúja áll fenn – a szabályszegőt feltartóztathatják vagy a rendőrségre előállíthatják. A rendőrség saját hatáskörben is intézkedik: helyszíni bírságot szab ki, nagyobb értékre elkövetett lopás esetén pedig büntetőeljárást indíthat.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.