EUR: 313,14 Ft
CHF: 261,64 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XIII.kerület

Két év börtön is járhat a lomizásért

Kerületünkben elkezdődött a lomtalanítási szezon, így az utcán egymást érik a mások által feleslegesnek vélt dolgok. És egymást érik a „kincseket” kereső emberek is. Kevesen tudják, hogy a lomizás lopásnak számít.

2. kerületi lomtalanítás

Sok értékes holmi kerül utcára, de a törvény szerint nem lehet elvinni


A hulladéktörvény ugyanis egyértelműsítette, hogy a lomtalanításkor kihelyezett tárgyak a kihelyezés pillanatában a Fővárosi Közterület-fenntartó tulajdonába kerülnek. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság pedig tudatta, aki ezekből elvisz valamit, az lopást követ el. Sőt, ha az elvitt tárgyak értéke meghaladja az 50 ezer forintot, és a lopást üzletszerűen, haszonszerzésre törekedve követik el, az elkövető akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.
A tájékoztatás szerint a közterület-felügyelők tettenérés esetén – ha bűncselekmény gyanúja áll fenn – a szabályszegőt feltartóztathatják vagy a rendőrségre előállíthatják. A rendőrség saját hatáskörben is intézkedik: helyszíni bírságot szab ki, nagyobb értékre elkövetett lopás esetén pedig büntetőeljárást indíthat.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.