EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XVI.kerület

Ki lakott a házacskámban?

Eladó villák Mátyásföldön ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A mátyásföldi villák falai mesélni tudnának
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Nem csupán egy családnak, hanem egy lakásnak, háznak is van múltja, története. Természetesen az is emberekről szól, azokról, akik előttünk éltek ott. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár adatbázisában az interneten is hozzá lehet férni a főváros 1880 és 1928 között 29 alkalommal megjelent hivatalos címtára digitális, kereshető változatához, amelyben bárki megnézheti, ki lakott előtte az otthonában. Az adatbázis nemcsak a szakemberek számára tartogat érdekességeket, hanem mindenkinek, aki a lakóhelye múltjára kíváncsi. A korabeli ház- és telekjegyzéket a tulajdonosok nevével, a hivatalos szervek adatait, az egyesületek, a vállalatok és különböző foglalkozáscsoportok jegyzékeit, az iparosok, kereskedők és egyéb szolgáltatásokat végzők listáit, továbbá a fővárosban élők betűrendes lakcímjegyzékét a könyvtár honlapján az adatbázisok gyűjteményében vagy a db.fszek.hu/cimtar címen közvetlenül lehet böngészni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.