EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb XVI.kerület

Ki lakott a házacskámban?

Eladó villák Mátyásföldön ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A mátyásföldi villák falai mesélni tudnának
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Nem csupán egy családnak, hanem egy lakásnak, háznak is van múltja, története. Természetesen az is emberekről szól, azokról, akik előttünk éltek ott. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár adatbázisában az interneten is hozzá lehet férni a főváros 1880 és 1928 között 29 alkalommal megjelent hivatalos címtára digitális, kereshető változatához, amelyben bárki megnézheti, ki lakott előtte az otthonában. Az adatbázis nemcsak a szakemberek számára tartogat érdekességeket, hanem mindenkinek, aki a lakóhelye múltjára kíváncsi. A korabeli ház- és telekjegyzéket a tulajdonosok nevével, a hivatalos szervek adatait, az egyesületek, a vállalatok és különböző foglalkozáscsoportok jegyzékeit, az iparosok, kereskedők és egyéb szolgáltatásokat végzők listáit, továbbá a fővárosban élők betűrendes lakcímjegyzékét a könyvtár honlapján az adatbázisok gyűjteményében vagy a db.fszek.hu/cimtar címen közvetlenül lehet böngészni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.